Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Mig miler de persones protesten davant de Foment per reclamar pujades de sou: “Els hauria de caure la cara de vergonya”

ACN Barcelona – Mig miler de persones convocades Els sindicats CCOO, UGT i USOC s’han manifestat davant la patronal Foment del Treball per reclamar que es desbloquegin el centenar de […]

Agències 07/10/2022

ACN Barcelona – Mig miler de persones convocades Els sindicats CCOO, UGT i USOC s’han manifestat davant la patronal Foment del Treball per reclamar que es desbloquegin el centenar de negociacions per renovar convenis col·lectius, la gran majoria encallats per desacords en pujades salarials, en plena escalada inflacionista. Unes 200 persones han exigit sota la pluja que s’aturi la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors en mig de l’escalada rècord de la inflació, que va arribar al 9% al setembre. Precisament, els sindicats han anunciat la primera vaga d’un gran conveni sectorial a Catalunya, el del metall, del 28 al 29 d’octubre.

Aquest conveni és el marc laboral per uns 200.000 treballadors a la demarcació de Barcelona. La mobilització s’ha sumat a la ja anunciada del mateix conveni a Tarragona del 24 i el 25 d’octubre.

“L’increment de la inflació a qui està afectant més no és a les empreses, que ho han traslladat als beneficis, és a les famílies. I a la tardor i l’hivern encara serà pitjor. Per tant, mobilització, mobilització i conflicte fins que no hi hagi un acord”, ha afirmat el secretari general d’UGT, Camil Ros. El líder sindical s’ha preguntat com pot ser que els treballadors hagin arribat a un  acord amb l’administració de l’Estat i, en canvi, “la CEOEO segueixi enrocada”. “La cara de vergonya els hi hauria de caure”, ha afegit.

La secretària general d’USOC, Maria Recuero, també ha lamentat que la patronal estigui bloquejant la negociació dels convenis per no apujar salaris i ha fet una crida als empleats a manifestar-se per aconseguir increments salarials. 

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha dit que cal “donar una resposta contundent” amb mobilitzacions de la classe obrera, que confluiran en una manifestació a Madrid el 3 de novembre. “O controlen la seva avarícia i reparteixen els salaris o la pau social està trencada”, ha avisat Pacheco.