Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Mig centenar de treballadors protesten a Puleva Mollerussa per incompliments dels acords amb l’empresa

|

- Publicitat -

ACN Mollerussa – Mig centenar de treballadors ha protestat aquest dilluns a les portes de l’empresa Lactalis – Puleva de Mollerussa per incompliments reiterats dels acords signats amb la plantilla. Convocats per FICA-UGT, els concentrats han bloquejat durant una hora l’entrada i sortida de camions de la fàbrica lletera i també han tallat una part del trànsit de la carretera N-II antiga. El president del comitè d’empresa, Narcís Tella, ha assegurat que mantenen el diàleg però que si l’empresa no vol arribar a acords i es tanca en banda, “farem el que calgui i sigui oportú perquè se’ns respecti”. CCOO donava inicialment suport a la protesta però finalment se’n va desdir.

Tella ha explicat que els motius de la protesta són l’incompliment, per part de l’empresa, del pacte d’una valoració de llocs de treball al Tribunal Laboral de Catalunya en relació al servei de mediació de conflictes laborals. “Es van tirar enrere”, ha assegurat Tella, que també ha afegit que el segon motiu de la mobilització ha estat en relació a la negociació col·lectiva. Segons Tella, l’empresa es va negar al gener a negociar-lo i van haver de tornar a acudir al tribunal. Llavors es van comprometre a fer reunions cada 15 dies per parlar del tema però des de mitjan d’any només s’han trobat 3 vegades.

Publicitat

En qualsevol cas, la “gota que ha fet vessar el got”, segons el comitè d’empresa, ha estat l’acomiadament d’un treballador. Un procediment que s’hauria fet sense tenir en compte un pacte signat amb els treballadors que implicava que totes les sancions greus o molt greus, abans de ser comunicades al treballador en qüestió, s’havien de parlar amb el comitè d’empresa per tal que poguessin exercir de mediadors i “suavitzar-les”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió