Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Michel demana reformar el Consell de Seguretat de l’ONU per suspendre “automàticament” els membres que inicien guerres

ACN Brussel·les – El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha demanat aquest divendres reformar el Consell de Seguretat de l’ONU perquè es puguin suspendre “automàticament” els membres permanents que […]

Agències 23/09/2022

ACN Brussel·les – El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha demanat aquest divendres reformar el Consell de Seguretat de l’ONU perquè es puguin suspendre “automàticament” els membres permanents que desencadenen guerres “no provocades”, “injustificades” i “condemnades per l’Assemblea General”. En una intervenció a l’Assemblea General de l’ONU, Michel ha defensat que “una reforma és necessària i urgent” també perquè “el dret a veto hauria de ser l’excepció, malgrat que ha esdevingut la regla”. “La Cimera sobre el Futur del 2014 ha de ser una oportunitat històrica per fer aquestes millores radicals”, ha dit el president del Consell Europeu.

En la seva intervenció, Michel ha acusat Rússia d’estar fent una “guerra de colonització” a Ucraïna basada en “l’imperialisme i la revenja” i ha demanat a Moscou “aturar” les “amenaces” nuclears.

A més, ha instat les potències emergents, especialment la Xina, a “participar sincerament en els esforços col·lectius per la pau i el desenvolupament”. “El Kremlin intenta, espero que en va, mobilitzar la resta del món contra un enemic imaginari”, ha advertit.