Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Metges de família en formació alerten que el nou sistema d’adjudicació de places MIR comportarà “multitud de renúncies”

ACN Barcelona.-La Vocalia de Residents de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) critica el sistema d’adjudicació de plaça que ha dissenyat el Ministeri de Sanitat per a […]

Avatar
Agències 17/05/2021

ACN Barcelona.-La Vocalia de Residents de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) critica el sistema d’adjudicació de plaça que ha dissenyat el Ministeri de Sanitat per a la convocatòria MIR 2020-2021, que no permet veure als aspirants l’oferta de places a temps real en funció de les que hagin sol·licitat els que tenen millor nota. En un comunicat, els residents adverteixen que aquest tipus d’elecció portarà “multitud de renúncies” davant d’opcions allunyades de les perspectives i possibilitats personals i que quedaran moltes places vacants. Per això reclamen una elecció “a temps real, transparent i amb garanties”.

Els residents consideren que el sistema “perjudica especialment aquells aspirants que volen triar Catalunya per a la formació com a futurs metges de família”, ja que la constitució de les Unitats Docents en molts casos inclou diversos hospitals i centres d’atenció primària, més que la mitjana de l’Estat. Per als metges en formació, no disposar de tota la informació dificulta l’elecció entre centres sanitaris que, per exemple, poden estar a bastants quilòmetres de distància.