Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Més de 8 milions d’euros per a 66 projectes a la tercera edició del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut

ACN Barcelona.-La tercera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (Peris) repartirà més de 8 milions d’euros en 66 projectes d’una quinzena d’institucions. L’acte de lliurament dels […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-La tercera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (Peris) repartirà més de 8 milions d’euros en 66 projectes d’una quinzena d’institucions. L’acte de lliurament dels ajuts de les convocatòries 2018 i 2019 ha tingut lloc aquest dimarts a Barcelona. El Peris és l’instrument del Departament de Salut per millorar la salut de la ciutadania a partir del coneixement generat per la recerca i la innovació. En total s’han presentat 207 sol·licituds, avaluades per una trentena d’experts independents amb la coordinació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Entre aquests experts hi havia, per primera vegada, representants dels pacients. A més, la tria s’ha fet tenint en compte si en el disseny dels projectes s’havia abordat la perspectiva de gènere.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el director general de Recerca i Innovació en Salut, Albert Barberà, que han presidit l’acte, han convingut que aquesta tercera edició del Peris el consolida com un element “cabdal” per activar el talent investigador al sistema de salut de Catalunya.Vergés ha subratllat que a través de les tres convocatòries del Peris s’han destinat 36 milions d’euros a la recerca en salut, fet que, al seu parer, suposa considerar la recerca “indestriable” de la pràctica assistencial.La tercera edició dels Peris, a més, consolida una línia encetada anteriorment, que permet professionals de la salut ajornar durant un temps determinat la pràctica assistencial per dedicar-se plenament a la recerca.Així, s’atorguen 25 ajuts a professionals amb formació sanitària especialitzada i 25 més a professionals d’infermeria, llevadoria, fisioteràpia, dietètica i nutrició, òptica i optometria, podologia i protètica dental.A banda, per primer cop s’atorguen 6 ajuts per contractar joves investigadors doctors en el camp de les ciències i les tecnologies de la salut, 3 per contractar metges especialistes que faran la tesi doctoral en centres de recerca no hospitalaris d’excel·lència i 7 per impulsar el procés d’internacionalització dels centres de recerca de Catalunya.