Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Més de 8.000 persones participen al 12è festival FLIC a Barcelona, Madrid i Vic

ACN Vic – Aquest dijous es tanca a la capital d’Osona el 12è festival FLIC. Entre aquesta edició i les de Madrid i Barcelona, més de 8.000 persones hauran passat […]

Agències 30/11/2022

ACN Vic – Aquest dijous es tanca a la capital d’Osona el 12è festival FLIC. Entre aquesta edició i les de Madrid i Barcelona, més de 8.000 persones hauran passat per les diferents activitats de promoció de la lectura adreçades a infants, joves i les seves famílies, però també per a escoles i professionals del sector. A Madrid entre el 22 i el 23 d’octubre hi va haver 700 assistents, 4.500 a Barcelona entre el 17 i el 20 de novembre i uns 200 a Vic, entre el 26 de novembre i l’1 de desembre. D’altra banda, també destaca els 2.000 alumnes que hi ha participat de 28 escoles de Barcelona, 250 alumnes de Vic i 500 professionals.

La programació familiar del festival s’ha desplegat a les biblioteques madrilenyes Rafael Alberti i Luis Rosales, al Museu del Disseny de Barcelona i al Casino de Vic entre les mesos d’octubre i desembre. A partir del concepte de (des)ORDRES, s’han dissenyat activitats relacionades amb la lectura com els fliquets, les experiències literàries, els tallers o la zona FLIC recomana, amb més de 40 propostes literàries.

El FLIC Escolar de Barcelona es va celebrar entre el febrer i el juny a la Fabra i Coats i hi ha van participar 28 escoles. L’edició de Vic ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca Pilarín Bayés i amb la implicació de més de 250 estudiants de 4t de primària de deu centres del territori.

Entre el 17 i el 18 de novembre, es va celebrar a Barcelona el FLIC Pro, amb una programació adreçada a professionals de la literatura infantil i juvenil, incloent-hi xerrades, la celebració del centenari del PEN, l’entrega del 8è premi FLIC al projecte ‘Lectures en ruta’ de Tramoia Cultura, i el Mercat de l’edició, el qual ha comptat amb la presència d’editorials locals i de països com Portugal, Lituània, Alemanya, Ucraïna, el Regne Unit, Brasil, Suïssa, l’Índia o Canadà.

El FLIC és un festival d’accions, experiències i creació literària que convida les famílies a gaudir de la literatura i les arts i que aposta per la innovació i l’experimentació en les seves activitats. Al llarg de 12 anys explorant altres maneres de viure la literatura, han passat pel festival un públic directe de més de 70.000 persones i més de 450 convidats nacionals i internacionals, incloent-hi escriptors, il·lustradors, artistes, editors o especialistes en literatura infantil i juvenil.

El festival està organitzat per Tantàgora Serveis Culturals, una associació cultural sense ànim de lucre fundada fa 31 anys que es dedica a la promoció, difusió i creació de la literatura infantil i juvenil.