Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024

Més de 37.000 alumnes de secundària tornen a les aules al Camp de Tarragona en un curs marcat pel retorn a la normalitat

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – Més de 37.000 alumnes -31.517 d’ESO i 5.667 de Batxillerat- han tornat a les aules aquest dimecres al Camp de Tarragona. El curs 2022-2023 ha arrencat sense incidències en els 56 instituts i 9 instituts escola del territori, en un curs marcat pel retorn a la normalitat, sense protocols sanitaris ni mascaretes després de dos anys. Els estudiants de l’Institut Escola Mediterrani de Tarragona han començat les classes amb ganes per retrobar-se amb els companys i professors. El centre, amb 249 alumnes i 25 mestres, té una sola línia i és una comunitat d’aprenentatge des de 2011. “Arrenquem amb moltes ganes i il·lusions, sobretot per poder transformar totes les dificultats en reptes i possibilitats”, ha dit la seva directora, Cristina Lara.

(En aquesta actualització s’han afegit les dades del Departament d’Educació del nombre d’estudiants que han començat el curs)

Publicitat

El centre educatiu Mediterrani, situat al barri de Campclar, és escola- institut des de fa sis anys. L’índex d’absentisme entre el seu alumnat és una de les preocupacions de l’equip docent i, per això, destaquen la importància que els seus alumnes continuïn la secundària al mateix centre, ja que, diuen, els permet “vetllar” perquè acabin els estudis obligatoris. “El repte principal és que tots els nostres estudiants puguin finalitzar quart d’ESO, però també que continuïn l’etapa postobligatòria, fomentant moltíssim la trajectòria acadèmica”, ha subratllat Lara.

La directora també ha explicat que l’avançament del calendari escolar, una de les principals novetats d’enguany, els ha afectat relativament perquè tenen un projecte educatiu “molt consolidat”. En paral·lel, pel que fa al fet que ja no són necessaris els protocols sanitaris ni les mascaretes, Lara ha destacat que els permetrà tornar a obrir el centre a les famílies i voluntaris. “Serà molt millor, no només per la presencialitat sinó perquè podrem recuperar el dia a dia de tots els que formem part de les comunitats d’aprenentatge, poder tornar a les aules, els grups interactius, la formació de familiars, etc”, ha valorat.

En el primer dia de retorn a l’institut, molts pocs alumnes portaven mascareta dins de l’aula. En Imad Ghaddari, de segon d’ESO, ha assegurat que podran estudiar millor sense dur-les, ja que, sosté, era dificultós escoltar bé els mestres. “També era molt incòmode portar-les al patí per la calor, no dur-les és molt millor”, ha dit. Comparteix opinió la Carmen Muñoz, estudiant de tercer, que diu se senten millor sense mascaretes.

La Mari Paz Torres ha començat primer d’ESO amb ganes d’esforçar-se i treballar per aprovar totes les assignatures després de l’etapa de primària. En el cas de la Santa Demetrio i la Maleta González enceten l’últim curs amb la mirada posada al batxillerat humanístic. Elles volen estudiar les carreres de Dret i Psicologia i seran les primeres de la seva família en cursar estudis universitaris. “Les nostres famílies estan contentes que continuem estudiant, no seguirem les mateixes rutines que ells, ens motiva més estudiar perquè serem les primeres de la família”, han explicat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió