Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Més de 10.000 usuaris van visitar dijous la web de la Zona de Baixes Emissions

ACN Barcelona.-Més de 10.000 usuaris van accedir al web zbe.barcelona amb una permanència de 2 minuts de mitjana aquest dijous, el dia de l’entrada en vigor de la Zona de […]

Avatar
Agències 03/01/2020

ACN Barcelona.-Més de 10.000 usuaris van accedir al web zbe.barcelona amb una permanència de 2 minuts de mitjana aquest dijous, el dia de l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions. La setmana la web ha sumat 45.000 usuaris segons les dades de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que coordina i gestiona la ZBE Rondes de BCN i el registre metropolità d’excepcions i autoritzacions. L’eina de consulta de l’etiqueta ambiental de la DGT per matricula va rebre 6.000 comprovacions i consultes, superant les 18.000 consultes setmanals. L’AMB ha presentat la sala de control metropolità de la ZBE Rondes BCN, ubicada a AMB Informació, al número 33 de la Via Laietana, on van a parar totes les dades de la plataforma i les càmeres.

D’altra banda, fins ahir, dijous, 5.034 propietaris de vehicles contaminants, sense etiqueta ambiental de la DGT, s’han inscrit al registre metropolità d’excepcions i autoritzacions. Aquest registre els permetrà sol·licitar, en la majoria dels casos, autoritzacions diàries (3.909 registres) i per al Vehicles Personals de Mobilitat Reduïda VPMR (1.090). La resta de peticions són per a vehicles de servei.El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha exposat que “en aquestes dates especials entre cap d’any i Reis és massa aviat per fer comparatives i veure la reducció real de circulació de vehicles contaminants”. Segons un comunicat, també ha recordat que fins l’1 d’abril de 2020 no hi haurà sancions, i que això pot esdevenir un factor clau a l’hora d’ajustar les dades.Aquest dijous es van acabar d’instal·lar els senyals de trànsit definitius al voltant de les sortides de les rondes amb accés a la ZBE i als nuclis urbans dels cinc municipis metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN. En total, s’han instal·lat més d’un centenar de senyals, 40 senyals al voltant de les rondes i més de 60 al municipis metropolitans que integren la ZBE Rondes de BCN.Ja estan en funcionament 36 càmeres a Barcelona ciutat i 20 als altres 4 municipis metropolitans així com un vehicle amb càmeres embarcades (SCAI). En el propers dies es s’aniran instal·lant de forma progressiva la resta de càmeres a cada municipi, fins a arribar a les 120 càmeres previstes que podran capturar més de 1,5 milions de vehicles al dia.Des de l’1 d’octubre del 2017, fins el 23 de desembre del 2019, l’AMB ha tramitat 5.969 targetes Verda Metropolitana, un títol que es lliura sense cost a condició de desballestar un vehicle contaminant que no li correspon etiqueta ambiental de la DGT. Aquest títol es pot utilitzar de manera il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic. Fins a l’octubre de 2019 es gestionaven una mitjana de 200 títols mensuals, però entre novembre i desembre de 2019 aquesta xifra ha crescut fins arribar a les 350 t-verdes metropolitanes mensuals.