Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Mataró prepara una modificació pressupostària per fer front a “l’endemà” del coronavirus

ACN Mataró.-El govern de Mataró comença a pensar ja en una modificació del pressupost del 2020 per fer front a “l’endemà” de la crisi sanitària. En una conversa telemàtica amb […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Mataró.-El govern de Mataró comença a pensar ja en una modificació del pressupost del 2020 per fer front a “l’endemà” de la crisi sanitària. En una conversa telemàtica amb periodistes, l’alcalde, David Bote, assegura que el govern municipal ja té comptabilitzat el que deixarà d’ingressar amb l’estat d’alarma i té prevista una conversa la setmana vinent amb l’oposició per compartir la situació de les finances municipals. “És obvi que començarem a modificar pressupost”, assegura. Bote avisa els ingressos se’n ressentiran, en part per les mesures econòmiques preses fins ara per ajudar a la ciutadania, tot i que ara per ara els missatges que arriben d’intervenció són de tranquil·litat: “De moment tenim liquiditat i tresoreria i podem aguantar”.

L’alcalde recorda que les tres principals mesures del consistori, com l’ajornament del calendari fiscal, l’avançament en el pagament de factures i el compromís de despesa amb serveis com l’autobús urbà o la neteja –actualment no estan a ple rendiment, però l’Ajuntament manté l’aportació per evitar ERTO a les empreses concessionàries– fa trontollar el capítol d’ingressos.”Una administració sense ingressos no pot sobreviure”, avisa. Tot i això, la situació encara és sostenible i amb l’esperança que la crisi sanitària acabi “més aviat que tard”, el govern municipal comença a pensar ja en “liderar la reconstrucció”. Bote no ha volgut avançar les xifres amb què treballa l’Ajuntament fins parlar amb l’oposició.El que sí té clar l’alcalde és que hi ha “consens” perquè l’únic que sigui innegociable en el nou pressupost siguin les polítiques socials: “Se’m fa difícil pensar que algú demani que no tinguem un compromís fort en l’àmbit social o que no fem un esforç en ajudar el teixit econòmic de la ciutat”.