Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Marcel Barrena: “Mai havia vist una relació entre humans i animals com la del Santí Serracamps i els seus cavalls”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El cineasta Marcel Barrena, director de ‘Mediterráneo’, va quedar totalment impressionat quan va conèixer el domador Santí Serracamps i els seus cavalls, i la seva forma de relacionar-se, comunicar-se i d’entendre’s entre ells. “Mai havia vist una relació entre humans i animals com la del Santí Serracamps i els seus cavalls”, assegura en una entrevista amb l’ACN. Aquesta relació queda retratada al documental ‘Hermano caballo’ que després del seu pas pel Festival de Màlaga i del Doclands a Califòrnia arriba ara als cinemes. La cinta també narra l’ascens del Mabrouk, un cavall ferit que Serracamps decideix rescatar en una viatge a Marroc.

Fa més de tres anys, Barrena estava escrivint i preparant la pel·lícula ‘Mediterráneo’ i van contactar amb ell des de la productora catalana Nostromo Pictures per si li podria interessar fer un documental sobre el domador de cavalls Santí Serracamps. Barrena sempre havia volgut treballar amb la productora. “Havia seguit molt la trajectòria d’Adrián Guerra i la Núria Valls, els seus responsables”, destaca. “Quan em van proposar que conegués el Santí, m’hi vaig llançar”.

Publicitat

Quan va reunirse-se amb el domador de cavalls, Barrena se’n va adonar que volia tirar endavant el documental. “Mai havia vist una relació amb els animals i els animals amb un humà com el que va veure aquell dia amb el Santí Serracamps i els seus cavalls”.

El cineasta apunta que els cavalls del Santí són animals “feliços” que corren pel bosc i el miren a ell com si fos un cavall més. “El Santí va créixer com un cavall anant a la muntanya a integrar-se en un grup de cavalls i la forma com el miren i l’entenen és captivadora”. Barrena destaca que els cavalls que ell cuida semblen més grans i poderosos i això va més enllà, opina, de que estiguin ben tractats. “Estaven arrelats en aquell lloc”, assegura.

El documental exposa “una relació sublim entre diversos éssers d’espècies diferents i que s’entenen perfectament només mirant-se, no havia vist mai una comunicació així amb dos espècies tan diferents”, declara.

<strong>Mabrouk</strong>

El cavall protagonista de la pel·lícula és el Mabrouk. Santí Serracamps va descobrir-lo al Marroc i decideix rescatar-lo d’un “continuat maltractament que ha viscut” des que va néixer. “El cavall arriba a Catalunya i no sabia ni què li passava”, indica. ‘Hermano caballo’ també parla sobre l’ascens del Mabrouk, de la seva recuperació i de “com necessitava 200 quilos de múscul i de greix per seguir vivint”.

En aquest sentit, destaca que la idea del documental és com un cavall passa de ser maltractat per l’home a convertir-se en campió i com “un cavall sense pedigrí ni valor comercial o estètic acaba passant per davant de cavalls de pura raça i que tenen un alt valor”.

<strong>Una història sobre la igualtat d’oportunitats</strong>

El director d’’Hermano caballo’ remarca, en aquesta línia, que aquesta és “una història d’igualtat d’oportunitats, de lluita, d’esforç i de trencar tòpics entorn als temes que desconeixem”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió