Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Maragall diu que els socialistes són “un adversari principal” i alerta d’un possible tripartit PSC-Junts-PP

ACN Barcelona – El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que considera “un adversari principal” el PSC i ha alertat de la “temptació” de “fer aparèixer […]

Agències 04/03/2023

ACN Barcelona – El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que considera “un adversari principal” el PSC i ha alertat de la “temptació” de “fer aparèixer una altra mena de tripartit” a l’Ajuntament entre els socialistes, Junts i el PP després de les eleccions municipals. “És el que des del PP estan suggerint”, ha advertit en una entrevista al diari ‘Ara’ en què ha assenyalat que “ser quatre competint per l’alcaldia” té “un risc”: “Que el cinquè sigui el PP i pugui acabar sent determinant”.

Per ara les enquestes situen el socialista Jaume Collboni; l’actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, i l’exalcalde Xavier Trias, que serà el cap de llista de Junts, competint per guanyar les eleccions, amb una ERC que la majoria de sondejos situen en quarta posició i molt a prop dels seus competidors.

Maragall creu que “algú està interessat” que els comicis del mes de maig semblin una pugna entre Colau i Trias i ha assenyalat que defensen “conceptes del passat”. “És molt més que una batalla entre el 2011 i el 2015. La pregunta pertinent és: un cop superada l’etapa de la senyora Colau, ara què?”, ha plantejat. Per això, ha considerat que la campanya electoral “permetrà que es distingeixin molt clarament els projectes”.

Entre aquests projectes i ha el d'”anar a totes” per revertir la manca d’habitatge assequible a la ciutat. El regidor republicà ha plantejat construir al llarg del proper mandat “almenys 20.000 habitatges nous, 5.000 cada any, i d’aquests, entre 6.000 i 8.000 de protecció oficial”. “Em sembla que està al nostre abast i que no és cap barbaritat”, ha assegurat.

També ha apostat per un salari mínim de ciutat de 1.500 euros. “Ens l’hem d’autoexigir”, ha afirmat. Precisament dijous l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va situar en 1.447,49 euros mensuals el sou mínim per viure dignament a l’àrea de Barcelona.