Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Maragall creu que ERC hauria d’estar disposada a governar la Generalitat en solitari

ACN Barcelona.-El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimarts que els republicans estan disposats a governar en solitari a la Generalitat. En una entrevista al […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimarts que els republicans estan disposats a governar en solitari a la Generalitat. En una entrevista al programa ‘Cafè d’Idees’ de TVE, Maragall ha apuntat que no vol interferir en les negociacions dels partits per ser “complicades” però ha destacat que el seu partit “hauria d’estar disposat” a fer aquest pas. El republicà també ha validat governar amb la CUP malgrat que l’organització no hagi expressat la voluntat d’entrar al Govern però sí de tenir una posició de “comprometre’s” amb uns objectius programàtics. D’altra banda, ha criticat que existeixi una “resistència” a acceptar que ERC hagi “guanyat” i tingui la possibilitat de liderar un període nou.

Durant l’entrevista ha comparat la situació actual després del 14-F amb l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia després de les eleccions. “El que va passar a Barcelona també és això. És la manera de tractar d’impedir que ERC assumeixi amb claredat aquest rol”, ha lamentat. Sobre JxCat, Maragall ha constatat que en “renegar de la seva pròpia història” es concep que tenen “problemes obvis”. Ha analitzat que dins de Junts pot haver-hi certa “inestabilitat” i problemes de “consciència” i “coherència interna”. Ha relacionat la sortida de Jaume Alonso‑Cuevillas de la Mesa del Parlament a aquest fet. Tot i això, ha avalat voler governar amb ells perquè és “natural” tenir “entesa” amb qui es comparteix “la manera de resoldre el conflicte amb l’Estat”.