Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’USOC diu que les dades de l’atur i la Seguretat Social constaten “el drama dels eventuals i les ETT”

ACN Barcelona.-L’USOC ha denunciat aquest dijous que les noves dades d’atur però, sobretot, les de baixes a la Seguretat Social mostren “el drama dels eventuals i les ETT”, que són […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-L’USOC ha denunciat aquest dijous que les noves dades d’atur però, sobretot, les de baixes a la Seguretat Social mostren “el drama dels eventuals i les ETT”, que són els primers treballadors que s’han vist afectats per acomiadaments per coronavirus. Segons el sindicat, malgrat que la xifra de 417.047 aturats és un “daltabaix sense precedents, no reflecteix la realitat del cop de destral a la feina”, que són els ERTO. “Els funcionaris del SEPE no donen l’abast a tramitar els ERTO i la resta de gestions ordinàries”, afirmen des de l’USOC, lamentant que molts “no figuren encara a les estadístiques” i per tant “no rebran prestació el mes d’abril”.

En aquest sentit, l’USOC exigeix a la conselleria de Treball que “compleixi la doble funció de dinamitzador d’ocupació i protector social”, incorporant “amb urgència els temporals de les borses de treball, sobretot en aquelles oficines més saturades”. Segons el sindicat, “de poc serveix que s’aprovin paquets de rescat” als treballadors afectats pels ERTO si després l’administració no té “capacitat per aplicar-los”. De fet, la competència per donar d’alta als treballadors afectats per ERTO a l’atur és del SEPE, l’organisme espanyol de treball, que fins ara només ha tramitat l’expedient a unes 162.000 persones. USOC també critica que els treballadors temporals que van perdre la feina abans de l’aprovació dels últims decrets del govern espanyol “no tenen cap sosteniment” i representen una “ocupació destruïda difícilment recuperable a curt termini”. El sindicat també destaca que hi ha hagut molts contractes que s’havien de fer, sobretot al sector turístic, que finalment no s’han fet.