Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Lucena afirma que la incidència de les vagues al Prat “ha estat mínima”

ACN Barcelona.-El president d’Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que la incidència de les vagues que aquest estiu s’estan succeint a l’Aeroport del Prat en l’operativa “ha estat mínima”. “Pràcticament no […]

Avatar
Agències 18/09/2019

ACN Barcelona.-El president d’Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que la incidència de les vagues que aquest estiu s’estan succeint a l’Aeroport del Prat en l’operativa “ha estat mínima”. “Pràcticament no s’ha notat”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Lucena ha explicat que la seva màxima preocupació ha estat “preservar la qualitat del servei” i ha celebrat que “s’ha aconseguit perquè aquest estiu ha estat molt més tranquil que el 2017 i 2018”. Ha defensat que Aena garanteix que s’estan complint els convenis col·lectius entre les empreses concessionàries dels serveis i que els conflictes que s’estan produint és entre aquestes empreses i els seus treballadors. “Un cop licitades la relació és dels treballadors i l’empresa”, ha apuntat.

El president d’Aena ha rebutjat que es parli d’explotació: “És una consideració que no puc acceptar, els convenis col·lectius s’estan complint”. Lucena ha explicat que han participat de les mediacions per evitar les vagues d’aquest estiu, com la de personal de terra d’Iberia o la de Trablisa; però ha apuntat que no tenen competències “per interferir en les relacions laborals” i s’ha desvinculat dels conflictes concrets. Lucena ha defensat que Aena ha treballat per reduir al mínim l’impacte en l’operativa i ha assegurat que això s’ha assolit com demostra el fet que “han millorat en gairebé 10 punts els índex de puntualitat”.Ha recordat que el 2017 l’impacte de les vagues que es van succeir va ser “brutal” i que el 2018 es van notar els efectes de les vagues a França i les males condicions meteorològiques. En canvi, l’estiu del 2019 ha estat “el més tranquil dels darrers anys i els índex de puntualitat han millorat tant que s’ha passat per davant de tots els aeroports europeus amb que competeix” el Prat. “És un motiu per sentir-nos satisfets”, ha declarat. En l’aeroport del Prat han coincidit aquest estiu, o encara es mantenen convocatòries, les vagues del personal de seguretat de Trablisa, del personal de terra d’Iberia, de Groundforce i de Ryanair. El Prat “més eficient” que BarajasLucena ha assegurat que l’aeroport del Prat és “més eficient” que el de Madrid-Barajas però ha defensat que no es poden concretar les seves xifres sobre l’aportació d’ingressos de cada aeroport que gestiona Aena perquè aquesta és informació privilegiada que si es fes pública “donaria pistes als competidors”. El president d’Aena ha posat en valor també que tenen les tarifes més baixes d’Europa gràcies a aquesta eficiència.