Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Lotte Anker, Trio Accanto i Schallfeld Ensemble, plats forts de l’11a edició de Mixtur

ACN Barcelona – Lotte Anker, Trio Accanto i Schallfeld Ensemble són alguns dels artistes i grups que passaran per l’11a edició de Mixtur, el festival internacional de nova creació sonora […]

Agències 12/07/2022

ACN Barcelona – Lotte Anker, Trio Accanto i Schallfeld Ensemble són alguns dels artistes i grups que passaran per l’11a edició de Mixtur, el festival internacional de nova creació sonora de Barcelona, que se celebrarà del 5 al 16 d’octubre. El Mixtur oferirà en aquesta nova edició 17 concerts, 14 conferències i trobades, 2 taules rodones, 3 classes magistrals i 6 instal·lacions sonores. Els organitzadors han destacat que inclou “no només la música i l’art sonor sinó també les seves interaccions amb altres disciplines artístiques”. El Mixtur combina tot un seguit d’activitats pedagògiques (tallers, masterclasses, conferències amb artistes i professionals del sector) amb una programació amb propostes de la nova creació sonora.

Espais com Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, Arts Santa Mònica, la Fundació Antoni Tàpies, l’Escola Superior de Música de Catalunya, L’Auditori i l’Institut Français, entre d’altres, acolliran els concerts del festival on conviuen artistes de llarga trajectòria com Ensemble Mosaik i Trio Accanto, i el talent emergent de Broken Frames Syndicate, Schallfeld Ensemble, ensemble via nova, asLan ensembLe i l’alumnat dels tallers d’Interpretació i Improvisació.

L’onzena edició del Mixtur segueix donant suport a la nova creació amb l’estrena de quatre encàrrecs Mixtur a les joves compositores i compositors Daniel Apodaka, Raquel García-Tomás, Rafael Murillo i Elena Rykova, així com de les peces breus (miniatures) escrites pels participants al Taller de Composició i Experimentació Sonora.

El Mixtur 2022 manté l’espai dedicat a la relació entre la música i les altres disciplines artístiques amb l’espectacle audiovisual ‘Krasis’, d’Alexandra Rădulescu & Annabelle Playe, l’espectacle itinerant ‘Sosoveuveu’, de l’artista sonora Reiko Yamada, la companyia teatral La Trifulga dels Fútils i l’escenògrafa Megumi Eda (en col·laboració amb L’Altre Festival – Arts Escèniques i Salut Mental) a més de sis instal·lacions sonores i diverses obres multidisciplinàries incloses en els concerts de la programació.

La important vessant pedagògica del festival pren forma en els Tallers Mixtur 2022, els quals comptaran amb docents de reconegut prestigi internacional com les compositores i els compositors Michael Beil, Edith Canat de Chizy, Ann Cleare, Agustí Charles, Misato Mochizuki, Isabel Mundry i José María Sánchez-Verdú (taller de composició), la saxofonista Lotte Anker (taller d’improvisació) i el percussionista Christian Dierstein, el pianista Nicolas Hodges i el saxofonista Marcus Weiss (tallers d’interpretació). Els Tallers Mixtur compten amb més de 100 participants arribats d’arreu del món.

El festival segueix compromès amb la formació i introducció dels més joves en els llenguatges artístics contemporanis. Enguany, el Mixtur manté els assajos oberts per a infants a càrrec d’artistes participants al festival amb centres d’educació primària i afegeix la col·laboració del compositor Agustí Charles, que actualment està treballant en l’elaboració d’obres per part de l’alumnat d’aquests centres, així com del Conservatori Municipal de Música de Manresa. El resultat d’aquest treball es presentarà dins la programació oficial del Mixtur 2022.

El Mixtur 2022 també proposa un espai professional amb conferències especialitzades a càrrec dels professors dels tallers pedagògics i altres personalitats convidades i taules rodones centrades en l’actualitat de la nova creació sonora amb la presència de destacats professionals.