Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

L’OMS denuncia que només han arribat 25 vacunes als països pobres: “El món és a un pas d’un fracàs moral catastròfic”

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut ha denunciat que només han arribat 25 dosis de la vacuna contra la covid-19 als països pobres. Si bé més de 39 milions de […]

Avatar
Agències 18/01/2021

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut ha denunciat que només han arribat 25 dosis de la vacuna contra la covid-19 als països pobres. Si bé més de 39 milions de dosis de vacunes han estat administrades en almenys 49 països d’ingressos alts, només 25 dosis han estat destinades a un sol país pobre, Guinea. “Ni 25 milions ni 25 mil dosis, no. Només 25”, apunta l’OMS. Per això, el director de l’OMS, Tedros Adhanom ha alertat de l’accés desigual a les vacunes assegurant que “el món és a un pas d’un fracàs moral catastròfic”. En una roda de premsa aquest dilluns, Adhanom ha acusat als fabricants de “prioritzar” l’aprovació reguladora de les seves vacunes en països rics on els beneficis són més alts.

L’organització també ha lamentat que “alguns països i empreses continuen donant prioritat als acords bilaterals” ignorant COVAX, una iniciativa que pretén garantir un repartiment equitatiu de vacunes a tots els països.A més, l’OMS fa una crida a tots els països de treballar coordinats i des de la solidaritat per garantir que durant els 100 primers dies de l’any es vacuni als treballadors de la salut i les persones grans de tots els països.