Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’OCDE diu que el pla de reformes d’Espanya “va en la bona direcció” i demana mantenir els estímuls fiscals

ACN Brussel·les.-El secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría, ha assegurat aquest dilluns que el pla de reformes d’Espanya “va en la […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Brussel·les.-El secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría, ha assegurat aquest dilluns que el pla de reformes d’Espanya “va en la bona direcció” i ha instat el govern espanyol a aprofitar “l’oportunitat” que suposen els fons europeus per “modernitzar” l’economia. En una intervenció al fòrum telemàtic ‘NEF Online’, Gurría ha instat els governs a mantenir els estímuls fiscals fins que la recuperació sigui “molt clara”. Per Gurría, retirar “massa aviat” els estímuls pot “comprometre” la recuperació i augmentar les insolvències i l’atur. Malgrat l’impacte econòmic de les restriccions per frenar la covid-19, Gurría ha afirmat que “el que s’ha de fer primer és lluitar contra el virus”.

“Dedicar-hi tots els esforços és una obligació moral i ètica, però també reduirà l’impacte econòmic i social. Com més ràpid guanyem la batalla al virus menys seqüeles tindrem en l’àmbit econòmic i social”, ha subratllat Gurría, que ha apuntat que “l’elecció entre salut i economia és un fals dilema”. Segons Gurría, l’OCDE preveu una recuperació “gradual i desigual”, ja que alguns països no recuperaran el PIB previ a la pandèmia fins al 2022. Pel que fa a Espanya, el secretari general de l’organització ha dit que la pandèmia afecta especialment l’economia espanyola per la dependència del sector dels serveis i del turisme i per l’elevat nombre de pimes.