Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’obrador de galetes El Rosal de Tàrrega mostra en una exposició els 100 anys de la marca

ACN Tàrrega.-El vestíbul del Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega acull fins al 5 de gener l’exposició ‘100 anys endolcint la vida de les persones’. La mostra recorre […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Tàrrega.-El vestíbul del Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega acull fins al 5 de gener l’exposició ‘100 anys endolcint la vida de les persones’. La mostra recorre la història de l’obrador El Rosal, fundat l’any 1920 per Josep Serrà i Solà i que la seva família va traspassar l’any 2001 a l’Associació Alba, entitat que l’ha convertit en un projecte d’economia social. L’exposició mostra fotografies antigues de l’obrador, de la botiga que la marca va tenir a Tàrrega i de moments familiars, així com objectes antics del dia a dia de l’obrador. Com a curiositats, s’hi poden veure els neulers originaris i els pals de fusta amb els que els fills del fundador hi feien les neules i els ‘cubanos’ o diferents embalatges antics.

Diferents plafons informatius expliquen al visitant les curiositats dels primers vuitanta anys de l’obrador El Rosal en mans de la família Serra i de la posterior etapa en què l’Associació Alba va passar a liderar el projecte. Així mateix, els visitants poden veure a través d’un vídeo diferents imatges de l’obrador actual i del procés de l’elaboració de les galetes. Al costat, una vitrina mostra, com si fossin joies, el producte final: una peça d”arrugats’, ‘vanos’, neules o ‘cubanos’.L’exposició del centenari de El Rosal, que es va inaugurar dilluns, comparteix espai també amb la botiga que obre cada Nadal el Grup Alba al centre de Tàrrega i on es poden comprar tant les galetes com altres productes amb els quals es confeccionen els seus lots de Nadal.