Edició 2153

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 17 de juny del 2024
Edició 2153

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 17 de juny del 2024

Lloret de Mar registra un 14% menys de delictes que durant l’estiu prepandèmia

|

- Publicitat -

ACN Lloret de Mar – Lloret de Mar (Selva) ha registrat menys fets delictius aquest estiu que durant el mateix període abans de la pandèmia, l’any 2019. La Policia Local i els Mossos han donat a conèixer les dades delinqüencials de la temporada i han detallat que s’ha passat dels 2.185 registrats fa tres anys als 1.881 d’aquest 2022. En termes generals, han baixat els robatoris amb força, el d’interior de vehicles, els furts o els robatoris en establiments i hotels. Per contra, han augmentat els robatoris amb violència o intimidació.

El regidor de Seguretat, Jordi Sais, ha explicat que hi havia un grup de joves darrere de diversos robatoris amb violència, especialment durant la nit, però que els van aconseguir detenir i “van deixar de ser operatius”.

Publicitat

Pel que fa els delictes contra les persones, les xifres de casos de violència domèstica es mantenen similars a les del 2019 amb cinc incidències i les agressions sexuals han passat de cinc a nou. El nombre de denúncies per abusos sexuals també han baixat respecte a les de fa tres anys, passant de sis a quatre aquest 2022.

El Pla d’Estiu de la Policia Local de Lloret per aquest estiu s’ha reforçat respecte al 2019 amb més dispositius de seguretat i accions preventives. Durant tot l’estiu la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret ha estat treballant a les tardes i a les nit en tasques de seguretat ciutadana especialment pel que fa a la tinença d’estupefaents. També s’ha establert controls periòdics d’alcoholèmia i drogues així com vigilància preventiva amb patrullatges en urbanitzacions i el nucli antic. 

La plantilla de la Policia Local és de 103 persones. Actualment, hi ha 94 efectius però l’any que ve està previst cobrir les vacants i ampliar la plantilla.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió