Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’IRBLleida reactiva de manera gradual i progressiva la recerca amb un aforament màxim del 30% en la fase 1

ACN Lleida.-L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha creat un pla de retorn per reactivar de manera gradual i progressiva la recerca aturada, coincidint amb l’entrada de la Regió […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Lleida.-L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha creat un pla de retorn per reactivar de manera gradual i progressiva la recerca aturada, coincidint amb l’entrada de la Regió Sanitària Lleida en la fase 1 de la desescalada, tot i que, el teletreball es manté amb caràcter preferent sempre que sigui possible. Aquest pla inclou un aforament màxim del 30% en la fase 1, segona han indicat des de l’IRBLleida. Aquest aforament per zones de treball permet mantenir els 2 metres de distància i inclou la creació de dos torns de treball (matí i tarda). El pla també preveu l’entrega d’equips de protecció individual (EPI) a tot el personal adscrit a l’IRBLleida, independentment de si el seu contracte és o no amb l’Institut.

Cada espai compta amb una senyalització indicada on s’especifica l’aforament màxim i les mesures de seguretat que s’han d’adoptar. Les zones comunes, com ara el menjador i d’altres espais, resten tancades fins a nou avís. El pla també preveu les mesures d’actuació davant la sospita o activació d’un possible cas de covid-19.Investigadors de la Universitat de Lleida, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i de l’IRBLleida estan realitzant projectes de recerca sobre la covid-19. Per aquest motiu, s’han habilitat espais de recerca i equips de protecció individual amb la bioseguretat indicada per a treballar amb les mostres a processar. Les mesures adoptades per l’IRBLleida han estat consensuades i acordades pel grup de treball creat per elaborar el Pla d’actuacio per la reincorporació a l’activitat post covid-19, integrat per membres de l’equip directiu, del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la UdL, del Comitè d’Empresa, Recursos Humans de l’IRBLleida i personal tècnic i investigador. La direcció de l’Institut és la responsable d’aprovar i vetllar pel compliment d’aquesta normativa per tal d’assegurar la salut de tot el seu personal.