Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’impacte econòmic de la pesca recreativa a Catalunya és de 90 MEUR anuals

ACN Barcelona.-L’impacte econòmic de la pesca recreativa a Catalunya és de 90 milions d’euros anuals, amb 1.366 tones de captures. Així es desprèn del primer informe publicat sobre l’estat de […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-L’impacte econòmic de la pesca recreativa a Catalunya és de 90 milions d’euros anuals, amb 1.366 tones de captures. Així es desprèn del primer informe publicat sobre l’estat de les pesqueres de Catalunya, elaborat per ICATMAR, l’òrgan de cooperació entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). Una tercera part de la despesa del sector pesquer correspon exclusivament a materials per realitzar l’activitat i una altra tercera part està lligada a despeses relacionades amb les embarcacions. Les captures en la pesca recreativa representen aproximadament un 5% de les captures totals a Catalunya, mentre que el 95% restant correspon a la pesca professional.

L’activitat pesquera recreativa a Catalunya es reparteix entre la realitzada des de la costa, la pesca subaquàtica i la feta des d’una embarcació en el mar. Cada grup té una intensitat diferent, així com un nombre d’usuaris, dies d’activitat o impacte pel que fa a l’espècie capturada. Aquest estudi és el primer d’aproximació a la realitat de la pesca marítima recreativa del litoral de Catalunya. L’ICATMAR neix de la necessitat d’assessorament científic per desenvolupar el programa de l’estratègia marítima de Catalunya, basada en la governança de les polítiques marítimes del país en el model de cogestió.