Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’Eurocambra aprova reforçar i ampliar el mandat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres reforçar i ampliar el mandat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès). Amb 598 vots […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres reforçar i ampliar el mandat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès). Amb 598 vots a favor, 84 en contra i 13 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a incloure en el mandat de l’ECDC malalties no contagioses com les cardiovasculars, respiratòries, càncer o diabetis, entre d’altres. D’altra banda, l’informe aprovat per l’Eurocambra insta els estats a tenir plans de preparació i resposta a malalties comunicables, així com a aportar dades comparables i d’alta qualitat. D’aquesta manera volen millorar la coordinació de l’ECDC amb els diferents estats membre.

A més, l’informe aposta per la creació d’un grup de treball sanitari europeu i la creació d’una plataforma de analitzar els nivells de vacunació al bloc comunitari. També inclou que l’ECDC proveeixi d’assistència tècnica i científica a les autoritats nacionals per ajudar a desenvolupar les capacitats per seqüenciar genomes i agents infecciosos.Es tracta de l’aprovació al plenari del posicionament de l’Eurocambra per a les negociacions que ha de començar amb els estats membre.