Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’Eurocambra aprova flexibilitzar les condicions per admetre migrants altament qualificats

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres flexibilitzar les condicions per admetre migrants altament qualificats. Amb 556 vots a favor, 105 en contra i 31 abstencions, els eurodiputats han donat llum […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres flexibilitzar les condicions per admetre migrants altament qualificats. Amb 556 vots a favor, 105 en contra i 31 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a una revisió de la directiva de la Targeta Blava –un permís per a treballadors altament qualificats– que rebaixa els requisits de salari i de durada del contracte. En el cas del salari, ha de ser “d’almenys 1,0 cops però no superior a 1,6 cops el salari brut mitjà anual de l’Estat membre en qüestió”, mentre que la durada mínima del contracte podrà ser de sis mesos i no d’un any com ara. El salari anual exigit a Espanya per accedir a una Targeta Blava és de gairebé 34.000 euros.

El text aprovat per l’Eurocambra apunta que el salari mínim exigit pot ser inferior en el cas d’algunes professions que necessitin treballadors de tercers països. En tot cas, el salari exigit, que són els estats els que l’han de decidir, no pot ser inferior a 1,0 cops el salari brut mitjà anual que hi ha a l’estat membre en qüestió.Per contra, el text autoritza les autoritats de cada estat, que són les que decideixen els treballadors de tercers països que admeten, a rebutjar la Targeta Blava “després d’analitzar la situació del mercat laboral”. És a dir, en casos d’elevada desocupació o de llocs vacants que es podrien cobrir amb treballadors del mateix estat o de la Unió Europea.Amb l’objectiu d’atreure més treballadors qualificats de tercers països, la revisió de la directiva també augmenta els drets dels beneficiaris. Per exemple, inclou que el període de temps que els migrants estan en l’estat amb Targeta Blava computi per obtenir la residència, simplifica la mobilitat dins de la Unió Europea i fa més ràpids els processos de reunificació familiar.