Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024
Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024

L’espectacle ‘Un segundo bajo la arena’ del Col·lectiu Desasosiego, Premi Mortiz de FiraTàrrega 2022

|

- Publicitat -

ACN Tàrrega – L’espectacle ‘Un segundo bajo la arena’ del Col·lectiu Desasosiego ha resultat guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2022. Aquesta peça forma part del programa d’acompanyament de processos de creació escènica Suport a la Creació. El guardó, que reconeix la bona tasca i la creativitat de les companyies, l’atorga la Fira en base al criteri dels professionals del sector acreditats en la darrera edició. ‘Un segundo bajo la arena’ és un projecte de teatre de carrer a partir de l’argument i d’algunes escenes de ‘Bodas de sangre’ que mescla teatre, dansa i música en directe. L’obra es va fer el Mas Colom, fora del nucli urbà de la capital de l’Urgell

En l’obra es plantegen preguntes com la de com dialoguem amb els nostres impulsos més viscerals; o com vivim la nostra idea d’amor, sexe o venjança; o com ens relacionem amb el nostre passat i amb la memòria col·lectiva. Es tracta d’un espectacle plantejat com una experiència on el públic es posa còmode i gaudeix de l’ambient del que podria haver estat aquest banquet nupcial, prenent una beguda, escoltant música i compartint, en una atmosfera temporal, difícil d’identificar. En aquest sentit, el que es busca és una immersió en el viatge que fan els personatges. Tot plegat, es planteja com una creació on es desdibuixen les fronteres entre públic i intèrprets.

Publicitat

El Col·lectiu Desasosiego va néixer arran d’un projecte acadèmic a l’Escola Universitària ERAM de Girona a partir de l’obra ‘Bodas de Sangre’, de Federico Garcia Lorca. Tres dels integrants del nucli originari decideixen continuar el projecte i crear el Col·lectiu Desasosiego: Camille Latron, Àlex Solsona i Carla Coll, amb la col·laboració en aquesta peça de Gaspar Corts.

El Premi Moritz 2022 de FiraTàrrega s’ha resolt gràcies al resultat d’una votació entre tots els professionals acreditats al certamen que van veure les estrenes d’arts de carrer. Cal recordar que  FiraTàrrega 2022 va acollir 60 companyies – 15 de les quals formen part de programa de Suport a la Creació. L’edició 2022 va comptar amb la participació de 419 artistes provinents de 8 països, que van actuar en 25 espais d’exhibició diferents. La Fira 2022 va registrar 1031 professionals de 520 entitats de 25 països.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió