Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Les previsions de contractació a Catalunya i Balears cauen nou punts respecte a l’any passat

ACN Barcelona.-Les previsions de contractació a Catalunya i Balears per al quart trimestre de 2020 han caigut nou punts percentuals en comparació amb el mateix trimestre de l’any passat, segons […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-Les previsions de contractació a Catalunya i Balears per al quart trimestre de 2020 han caigut nou punts percentuals en comparació amb el mateix trimestre de l’any passat, segons l’Estudi ManpowerGroup de Projecció d’Ocupació. En el període comprès entre octubre i desembre, la previsió de contractació se situa en un -2% i només un 6% dels directius preveu un augment dels equips, davant d’un 11% que espera una disminució de la plantilla i un 70% que no anticipa canvis. En comparació amb el trimestre passat, les previsions d’aquest període milloren en sis punts percentuals. De cara als últims tres mesos de l’any, ha augmentat la confiança en sis dels set sectors d’activitat però, tot i això, s’anticipen reduccions dels equips.

En el cas de l’hostaleria i la construcció, les projeccions d’ocupació neta se situen en el -8% i el -7%, respectivament, i constitueixen els sectors més debilitats per la pandèmia. En el sector del comerç majorista i al detall, la dada és del -5%, mentre que les previsions pel sector de finances i serveis empresarials és de -3%. En el sector d’altres indústries, on s’inclouen la mineria, l’agricultura o l’energia elèctrica, entre d’altres, les perspectives de contractació se situen en un -2%. En el cas de la indústria manufacturera, en canvi, s’espera un augment lent de l’ocupació, amb una projecció del 4%. A escala estatal, la previsió de contractació és de -3%, nou punts percentuals per sobre de la xifra registrada en el trimestre passat però nou punts inferior a l’assolida en el mateix trimestre de l’any passat. La regió compresa entre Aragó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i el País Basc és la zona on s’han registrat els plans de contractació més desfavorables, amb un -12%. A la zona de la Comunitat Valenciana i Múrcia s’espera un alentiment del ritme de contractació, amb una previsió de -6%, mentre que a Castella – La Manxa, Madrid, Catalunya i Balears, la previsió és del -2%. Les úniques projeccions positives s’han registrat a Astúries, Castella i Lleó i Galícia, amb un 3%, i Andalusia, Extremadura i les Illes Canàries, amb un 1%. “Les estimacions continuen reflectint l’impacte de la crisi sanitària mundial sobre l’economia i l’ocupació”, ha assegurat el President Executiu de ManpowerGroup Espanya, Raúl Grijalba, en un comunicat. “En aquests moments és clau potenciar la diversificació de les companyies per generar models més sostenibles, agilitzar la digitalització com a impulsora de la transformació i invertir en innovació i talent. Només així podem garantir la reactivació de la nostra economia i ocupació”, ha conclòs.