Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Les patronals demanen al Procicat que el comerç no essencial pugui obrir els caps de setmana a Barcelona

ACN Barcelona.-Les patronals PimeComerç i Foment Comerç han demanat al Procicat que el comerç no essencial pugui obrir els caps de setmana Barcelona a partir del 15 de març, quan […]

Avatar
Agències 05/03/2021

ACN Barcelona.-Les patronals PimeComerç i Foment Comerç han demanat al Procicat que el comerç no essencial pugui obrir els caps de setmana Barcelona a partir del 15 de març, quan acaba el període de vigència de les noves restriccions, que permetran l’obertura continuada fins els 17h00 dels bars i restaurants. Les organitzacions empresarials més representatives exigeixen que es reverteixi un tancament que “suposa un greu perjudici” pel sector. A banda de reclamar una obertura comercial, volen que s’eliminin les restriccions pels comerços de més de 400 metres quadrats vigents. “El control de la interacció social pot controlar-se sense afectar novament el comerç, el qual és un sector segur i que només demana, legítimament, poder seguir treballant”, afirmen.

Des del passat dilluns, Catalunya va reobrir els centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats, que portaven tancats més de 50 dies, però només entre setmana. “El comerç no essencial acumula un tancament excessiu dels caps de setmana que comporta que no sigui viable la continuïtat de la seva activitat, ja que un gran nombre d’establiments es nodreixen de les vendes efectuades en aquests dies”, diuen les patronals en un comunicat conjunt. Les organitzacions empresarials recorden que els negocis no reben cap ajuda compensatòria per aquest tancament obligatori. A més, aprofiten per remarcar el “greuge comparatiu” entre les comarques més i menys poblades a causa del confinament comarcal i reclamen que “com a mínim” es pugui obrir els comerços “en aquelles zones on és viable” l’obertura comercial, “sobretot en aquelles localitats costaneres o d’interior que depenen essencialment del consum que en realitzen els visitants”.