Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Les patronals catalanes de la construcció fan una crida a la classe política perquè pacti els pressupostos

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els constructors consideren que l’aprovació dels pressupostos és imprescindible pel sector i pel país i, per això, han reclamat a la classe política que arribi a un acord de forma “urgent”, en una declaració conjunta de les patronals catalanes d’aquesta branca econòmica. Les organitzacions empresarials han recordat que la construcció, que suposa el 4,7% del PIB de Catalunya, per poder desenvolupar la seva activitat requereix, “avui més que mai, la màxima estabilitat possible” per adaptar els recursos, fer inversions precises i “aprofitar al màxim les oportunitats que ens presenta l’any 2023”, en referència als fons Next Generation.

En aquest context d’inestabilitat econòmica, “els pressupostos de la Generalitat són una peça clau per assolir aquesta necessària estabilitat”, afirma la declaració, que recorda que el sector dona feina a 212.000 treballadors, el 6,2% de l’ocupació total a Catalunya.

Publicitat

 Les patronals de la construcció afegeixen que els nous comptes adaptats a la realitat de 2023 permetran al Govern desenvolupar polítiques “encaminades a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i energètica, la inflació i la pujada de tipus d’interès, i alhora promoure la transformació del nostre sistema productiu, la adopció de mesures per revertir i donar resposta al canvi climàtic i afavorir el rellançament d’economia”.

Les organitzacions avisen dels efectes que comportaria la pròrroga d’uns pressupostos elaborats en un context diferent de l’actual, fet que “condicionaria l’acció del Govern limitant la seva capacitat de resposta”, i també “dificultant la gestió i reduint dràsticament la seva capacitat inversora”.

Per aquests motius, el sector ha fet una crida als responsables parlamentaris per què, “amb la màxima generositat i celeritat”, treballin per assolir un acord que permeti l’aprovació dels millors pressupostos possibles.

Firmen la declaració la Cambra de Contractistes d’Obra (CCOC), l’Associació Catalana d’Empreses  Constructores d’Obra Pública (ConstCAT), el Gremi de Constructors d’Obres, el Gremi de la Construcció del Tarragonès, la Unió d’Empresaris de la Construcció i el Gremi de Constructors de les Terres de Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió