Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Les oficines del SOC tornen a obrir gradualment a tot Catalunya menys a Barcelona

ACN Barcelona.-Les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) tornen a obrir gradualment a tot Catalunya menys a les comarques de Barcelona, que encara no tenen una data d’obertura, tot […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-Les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) tornen a obrir gradualment a tot Catalunya menys a les comarques de Barcelona, que encara no tenen una data d’obertura, tot i que es treballa perquè sigui a partir de la setmana que ve, segons el Departament de Treball. Les Oficines de Treball de Catalunya Central, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, els territoris en fase 3, ja atenen presencialment els tràmits i gestions corresponents al SOC, de 8h30 a 14h00. Per ser atès és imprescindible demanar cita prèvia a un número de telèfon gratuït. Les persones que vulguin acostar-se a una de les oficines hauran de portar mascareta. L’aforament dels espais serà limitat i la sala d’espera estarà inhabilitada.

Les seus que han reprès l’atenció ciutadana presencial a la Catalunya Central són les de Berga, Anoia, Solsona i Vic. A les comarques Gironines, han tornat a obrir les de La Bisbal, Figueres, Girona, Salt, Olot, Palamós i Ripoll. A les Terres de Ponent han aixecat la persiana les oficines de Balaguer, La Seu d’Urgell, Lleida, Tàrrega, Tremp i Vielha. Al Camp de Tarragona, ho han fet les de Cambrils, Tarragona-Campclar, Reus i Valls. Les primeres oficines que van obrir un cop iniciada la fase 3 del desconfinament van ser les de les Terres de l’Ebre a Amposta, Tortosa i Móra d’Ebre. Més de la meitat de les 70 oficines que té el SOC continuen tancades. El Departament treballa perquè l’obertura de les més de 40 seus de Barcelona sigui a partir de la setmana que ve. Els treballadors de les oficines que encara no han obert continuen fent teletreball. En un comunicat, el servei d’ocupació recorda que la tramitació de les prestacions, subsidis i ajuts per desocupació correspon al Servei d’Ocupació Públic Estatal (SEPE).D’altra banda, continua disponible el telèfon gratuït d’informació 900 800 046 per donar-se d’alta com a demandant d’ocupació i fer qualsevol tràmit o consulta que es fan a l’Oficina de Treball.