Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Les obres per convertir el parc dels Tres Turons en el “gran pulmó verd” de Barcelona començaran al 2020

ACN Barcelona.-Les obres per convertir el parc dels Tres Turons, situat als districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia, en el “gran pulmó verd” de Barcelona començaran al 2020, després que hagin estat […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-Les obres per convertir el parc dels Tres Turons, situat als districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia, en el “gran pulmó verd” de Barcelona començaran al 2020, després que hagin estat ja escollides les tres propostes guanyadores del concurs convocat pel govern municipal. Es tracta d’una superfície de 123 hectàrees que inclou els turons de la Rovira, del Carmel i de la Creueta del Coll. El projecte, que es basa en una modificació de Pla General Metropolità (PGM) aprovada l’any 2010 que encara no s’havia desenvolupat, implica expropiar les 295 famílies que hi viuen, que seran reallotjats a la zona, al carrer Francesc Alegre, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament, Janet Sanz.

El concurs identificava tres sectors, l’estructura bàsica de camins i anelles a l’entorn dels turons, la millora de la continuïtat de les vores del parc i les pedreres de Can Baró. Ara, els equips guanyadors dels tres àmbits desenvoluparan els avantprojectes del sector pel qual han estat elegits. Pel que fa als camins i anelles a l’entorn dels turons, el projecte ‘El Camí és la Natura’ ha estat la guanyadora. La proposta planteja millorar la biodiversitat, afavorir els processos ecnològics i controlar les pertorbacions i efectes negatius produïts sobre la natura. Sobre els recorreguts, proposa recorreguts que segueixen un sistema de carrers, camins i corriols interconnectats. La proposta ‘Ordre i Aventura’ farà la millora de la continuïtat de les vores del parc. Planteja una major continuïtat del parc per millorar la relació amb l’entorn, per exemple, amb les xarxes de transport públic.Finalment, la tercera parc de la transformació del parc la farà el projecte ‘Co-Habitar Natures’, que proposa transformar les pedreres existents en un nou parc: un espai híbrid de natura i d’ús. S’han presentat 17 equips al concurs, dels quals només han passat 9 a la segona fase.