Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Les gelades provoquen que les exportacions de fruita baixin un 14,4% en volum i un 5,1% en valor entre gener i novembre

ACN Barcelona – El descens de producció a causa de les gelades ha provocat que les exportacions de fruita baixin un 14,4% en volum i un 5,1% en valor entre […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – El descens de producció a causa de les gelades ha provocat que les exportacions de fruita baixin un 14,4% en volum i un 5,1% en valor entre gener i novembre de 2022. Així ho ha xifrat Prodeca, que ha detallat que els productes més afectats pel descens de vendes a l’exterior han estat les peres, els albercocs i les cireres. A banda, la Promotora dels Aliments Catalans ha anunciat aquest dimecres que una vintena d’empreses catalanes del sector de la fruita participaran a la fira Fruit Logistica de Berlin, que se celebra del pròxim 8 al 10 de febrer. Es tracta d’un saló internacional dedicat al màrqueting de fruites i hortalisses considerat un dels més importants del sector a Europa.

Setze de les empreses participaran sota la marca ‘Catalunya, on la fruita és cultura’, a l’estand que organitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Prodeca també ha destacat que Alemanya és el principal destí de les exportacions de fruita de Catalunya, amb un 20,6% del total.

En global, en els últims cinc anys les exportacions de fruita han pujat un 27,% en valor, tot i baixar un 2,2% en volum, de manera que Prodeca assegura que “s’està posant en valor” el producte als mercats internacionals. Entre 2016 i 2021 també ha augmentat un 16% el nombre d’empreses exportadores regulars de fruita, fins a les 576.