Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Les farmàcies d’Andorra vendran autotests d’antigen a residents del Principat i treballadors fronterers

ACN Andorra la Vella.-El govern d’Andorra ha aprovat el reglament que regula la venda de tests ràpids d’antigen a les farmàcies. El text estipula que aquests establiments només els poden […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Andorra la Vella.-El govern d’Andorra ha aprovat el reglament que regula la venda de tests ràpids d’antigen a les farmàcies. El text estipula que aquests establiments només els poden facilitar a nacionals i residents del Principat i a treballadors fronterers. A més, inicialment només se’n podran dispensar un màxim de dos per persona. Així, les farmàcies hauran de mantenir un registre de les vendes, indicant el comprador i el nombre de tests dispensats. El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet ha apuntat que el test d’antígen “es tracta d’una eina auxiliar i que s’ha d’emmarcar dins el conjunt global de les mesures de prevenció”. A més, ha anunciat que mateix dijous es començaran a distribuir els tests gratuïts que ha comprat l’executiu.

En cas que el resultat del test sigui positiu, l’usuari resta legalment obligat a aïllar-se al seu domicili i sol·licitar cita prèvia per dur a terme una prova diagnòstica confirmatòria. Mentre, si surt negatiu, des del govern andorrà recorden que no es pot concloure al 100% que no es pateixi la infecció i, per tant, s’han de seguir complint les mesures preventives.Pel que fa a l’afectació de la covid-19 al país, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 7.446, dels quals 6.588 corresponen a la segona onada. El total de defuncions fins a la data és de 79 i hi ha 548 casos actius: 21 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell i 2 a l’UCI, 1 dels quals requereix ventilació mecànica.