Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 24 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 24 de juny del 2024

Les estibadores del port de Tarragona insisteixen a reprendre el diàleg amb els treballadors

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – Les empreses estibadores del port de Tarragona insisteixen als treballadors que cal reprendre el diàleg i els insten a recuperar “l’activitat normal” de treball. Les estibadores no entenen que les mesures per augmentar la capacitat operativa en un 30%, reforçant els equips amb personal eventual –com havien plantejat-, s’hagi respost amb una reducció de la productivitat en les operacions. Acusen els treballadors de no assistir als seus llocs de feina i treballar “a un ritme anormalment baix”. La situació “d’embús” que provoquen al Port de Tarragona està provocant “quantioses pèrdues” a empreses implicades i posa en perill l’activitat del port, perquè es perdran clients i es desviaran tràfics.

Segons les empreses estibadors l’activitat de les operacions al Port de Tarragona s’ha reduït un terç respecte a una situació normal.

Publicitat

<strong>Els transportistes exigeixen solucions</strong>

La junta directiva de la Federació de Transportistes de Tarragona (FEAT) qualifica “d’inadmissible” l’alentiment de les operacions al moll que tarden “tres i quatre vegades més” del temps habitual. La FEAT alerta que la situació està afectant els transportistes que “veuen amb desesperació” com els vaixells i les carregues es desvien a altres ports i temem que no retornin quan acabi el conflicte dels treballadors de les estibadores. La Federació recorda que “milers de llocs de treballs” depenen del Port i demana que “s’actuï urgentment” per resoldre’l.

“No totes les actuacions de defensa per uns interessos concrets són legítimes”, asseguren en un comunicat, “sobretot quan no es declaren de manera transparent”. La FEAT no accepta que es tracti com “un simple problema laboral” perquè no s’ha declarat una vaga o altres “mesures legítimes” per defensar-lo.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió