Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Les empreses del programa ‘Accelera el creixement’ a Lleida confien incrementar la facturació fins al 30% en dos anys

|

- Publicitat -

ACN Tàrrega – Les empreses del programa ‘Accelera el creixement’ a Lleida confien incrementar la seva facturació entre el 10% i el 30% en els propers dos anys. Durant 9 mesos les quinze empreses participants, que sumen un total de 353 treballadors i una facturació de més de 68 milions d’euros, han treballat amb l’objectiu de definir les línies estratègiques a través d’un pla de creixement i un pla d’acció. Les empreses que han finalitzat la seva participació en aquesta 1a edició del programa han rebut un diploma de reconeixement en l’acte celebrat aquest divendres al CEI Tàrrega Cal Trepat. El programa està emmarcat en el conveni entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i PIMEC.

Les instal·lacions del CEI Tàrrega Cal Trepat han acollit aquest divendres l’acte de cloenda i lliurament dels diplomes als representants de les quinze empreses que durant nou mesos han participat en la primera edició del programa ‘Accelera el creixement a Lleida’. El principal objectiu d’aquest programa és que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per realitzar-lo i amb el que com a resultat calculen augmentar la seva facturació en els propers dos anys entre un 10% i un 30%, així com un augment mitjà d’un 20% de la plantilla.

Publicitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’ha mostrat molt satisfet pels resultats d’aquest programa i ha assenyalat la importància d’impulsar la competitivitat de les pimes com a element clau per a la recuperació de l’activitat econòmica.

En la seva intervenció, Talarn també ha reiterat que “des de la Diputació volem refermar el suport a les pimes, sobretot a les de més petita dimensió, que són la major part de les empreses de la demarcació de Lleida, ja que sempre han estat molt arrelades al territori, on desenvolupen la seva activitat i han donat feina a famílies del seu entorn. Una estratègia que ha comportat la creació de valor compartit, que consisteix a obtenir beneficis, però a la vegada, augmentar la riquesa del territori on es situen les empreses”.

Durant nou mesos, el programa ‘Accelera el creixement’ facilita a les empreses que hi participen 74 hores de formació: 40 de consultoria personalitzada i 34 en sessions grupals. Tota la formació es fa amb consultors i professionals de prestigi que tenen una llarga experiència en gestió de negocis. S’hi tracten aspectes clau per al creixement empresarial, com són la transformació digital, la internacionalització, el finançament, la comercialització i la gestió dels equips directius, i cada empresa acaba desenvolupant el seu pla específic de creixement.

El programa, subvencionat per la Diputació de Lleida i PIMEC, té un cost aproximat d’uns 5.500 euros per empresa, dels quals cada empresa en paga només 500.

Les quinze empreses participants que han finalitzat la seva participació en el programa estan distribuïdes territorialment entre les comarques de la Noguera (2), les Garrigues (1), el Pallars Sobirà (2), el Pla d’Urgell (1), el Segrià (7) i l’Urgell (2), i han estat escollides en funció de criteris i indicadors sobre el seu potencial de creixement. Actualment les empreses que han participat en aquest programa sumen un total de 353 treballadors (amb una mitjana 24 treballadors/es) i una facturació de 68.726.163,08 euros.

L’acte també ha comptat amb la participació del president de Ros Roca, Ramon Roca, que ha impartit una conferència sobre els reptes que han d’afrontar actualment les empreses. Roca ha destacat que el canvi digital és ineludible i que les empreses han d’entendre quin valor els pot aportar i de quina manera la digitalització impacta en l’activitat de negoci, com treballa els processos i els punts de contacte, així com el disseny de productes i serveis.

Per la seva banda, Xavier Caufapé, president de PIMEC Lleida, ha destacat la necessitat de seguir donant suport a les pimes del territori i dotar-les de les eines necessàries per poder competir i afrontar els reptes actuals. Caufapé ha assegurat que Accelera el Creixement és “una oportunitat d’impuls del negoci per a empreses que ja estan consolidades al seu sector (la majoria de les que hi participen tenen una trajectòria d’uns 20 anys), però també és una oportunitat per a les empreses més joves”.

Aquest programa, que té com un dels objectius prioritaris enfortir el teixit empresarial lleidatà i preparar-lo per aprofitar les oportunitats que apareguin en el futur immediat, forma part de les principals línies d’actuació del Patronat de Promoció Econòmica en aquest 2022, que inclou consolidar les actuacions vinculades a l’agenda compartida del Pla de Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran i impulsar l’emprenedoria i l’empresa, per tal de donar resposta a les necessitats actuals i que contribueixi a la fixació de la població i arreli el talent al territori.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris fan que aquest programa es consolidi i ja s’estigui preparant la propera edició.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió