Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Les caigudes protagonitzen la segona ronda del Concurs de Castells de Tarragona

ACN Tarragona – El Concurs de Castell de Tarragona avança a un ritme no desitjat per les principals colles. Ni Vilafranca, ni les colles vallenques ni la Jove Xiquets de […]

Agències 02/10/2022

ACN Tarragona – El Concurs de Castell de Tarragona avança a un ritme no desitjat per les principals colles. Ni Vilafranca, ni les colles vallenques ni la Jove Xiquets de Tarragona han pogut completar els cartells que portaven a plaça. Els Verds han fet llenya amb el 4 de 10 amb folre i manilles, a la Vella li ha caigut el 4 d e9 net i a la Joves, el 2 de 9 net. La colla local, per la seva banda, ha deixat en intent desmuntat el 3 de 9 amb folre. La millor actuació d’aquesta segona ronda se l’emporten els Xiquets de Tarragona i els Moixiganguers d’Igualada, que han pogut coronar el 3 de 9 amb folre. Seguint la dinàmica de la ronda, però, els dos castells han caigut poc després de fer l’aleta i només comptabilitzen com a castells carregats.

Els Verds han volgut resoldre el Concurs per la via ràpida i en segona ronda han intentat el 4 de 10 amb folre i manilles. Els de Vilafranca, però, s’han vist obligats a desmuntar el peu en un primer intent. Per a l’intent definitiu, els Verds han fet baixar de la grada a l’arena a bona part dels seus seguidors per reforçar la pinya. En total, els de Vilafranca han aplegat 1.100 persones a Tarragona, inclosos també els govindes indis. Tot i els esforços, els vilafranquins no han pogut coronar el castell, que s’ha desplomat quan estaven a punt de col·locar els dosos.

Per la seva banda, les colles vallenques han mantingut en segona ronda la seva aposta pels castells nets. La Joves ha portat a plaça la torre de vuit sense folre, però el castell ha pujat amb força tremolors i s’ha trencat pels terços. El 4 de 9 de la Vella ha tingut el mateix final i també s’ha trencat pels terços quan la canalla enfilava la recta final.

També en segona ronda, els Moixiganguers d’Igualada i els Xiquets de Tarragona han portat a plaça el seu millor castell, el 3 de 9 amb folre. Els de la camisa morada, però, han desmuntat el peu en el primer intent. En la repetició, els igualadins han pujat lents i amb alguns dubtes, però finalment l’enxaneta l’ha pogut coronar. En la sortida del pom de dalt, el castell s’ha esfondrat. Els Xiquets de Tarragona han pogut fer l’aleta in extremis d’un castell que s’ha balancejat des del principi. En la sortida d’enxaneta i acotxador, els castell ha acabat cedint.

En ronda conjunta, els Capgrossos de Mataró han descarregat el 5 de 8, mentre els Xiquets de Reus han completat el 2 de 8 folrat, una construcció que també han coronat els Castellers de Barcelona, però els vermells han caigut quan el descarregaven. Per la seva part, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet llenya després de carregar el pilar de 7 amb folre mentre els Castellers de Sabadell han completat el 9 de 7.