Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’episodi de pudors a Tarragona per la fuita de nafta s’allargarà durant tot el dimarts

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – L’episodi de pudors que des d’aquest dilluns afecta especialment la ciutat de Tarragona a causa d’una fuita de nafta a l’empresa Asesa s’allargarà durant tot aquest dimarts. Protecció Civil ha explicat que al matí s’han reprès les tasques de transvasament de l’hidrocarbur del tanc afectat a altres contenidors, fet que seria la causa de les pudors. Des de la companyia s’han “buidat les canonades i cobert el dipòsit d’escuma per reduir les males olors”, ha piulat Protecció Civil. A més, han afegit que Qualitat Ambiental de la Generalitat “s’encarrega d’avaluar” les males olors “amb les seves estacions i mesures”.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha apuntat que “les mesures tècniques dels tècnics de Qualitat Ambiental han resultat negatives”. Protecció Civil ha expressat que “Acció Climàtica ha informat que va realitzar mesures de control de la qualitat de l’aire a la planta amb resultat i negatiu” i que “no es van superar els seus llindars de referència de la qualitat de l’aire”. Tot i això, la forta pudor es manté en diferents punts de Tarragona.

Publicitat

Per la seva banda, el Departament de Salut ha informat que cap ciutadà s’ha desplaçat a l’hospital Joan XXIII o a cap Centre d’Assistència Primària (CAP) queixant-se de símptomes causats per l’episodi. Tot i això, a través de les xarxes socials diversos tarragonins han assegurat patir marejos i nàusees per la pudor. Amb tot, aquest dilluns al matí un bomber del Parc Químic que treballava en l’incident va haver de ser traslladat a l’hospital Joan XXIII i va ser donat d’alta al migdia sense que se li apliqués cap tractament.

L’Ajuntament de Tarragona ha rebutjat fer valoracions de la situació. La ciutadania no va ser informada de la incidència, que ha comportat l’activació de la prealerta del Plaseqta, fins unes 10 hores després que es registrés la fuita.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió