Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’empresa Ecoenergies explotarà una xarxa de fred generat per GNL al Port de Barcelona

ACN Barcelona – El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat la concessió administrativa a l’empresa Ecoenergies per a la construcció i explotació d’una xarxa de fred generat pel […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat la concessió administrativa a l’empresa Ecoenergies per a la construcció i explotació d’una xarxa de fred generat pel procés de gasificació del gas natural liquat (GNL) a la pantà d’Enagás situada al moll de l’Energia. El gas s’emmagatzema en estat líquid a 160 graus sota zero abans d’injectar-se a la xarxa de distribució. Segons el port de Barcelona, aquest procés suposa un pas més en l’objectiu de descarbonització de les instal·lacions. La concessió serà vigent fins al 2047, ocuparà una superfície de 3.500 metres quadrats i constarà de 4.525 metres lineals de canonada desenvolupats en dues fases.

La primera comptarà amb 2.090 metes de canonada i connectarà la planta d’Enagas amb les instal·lacions d’Ecoenergies, situades a la Zona Franca. La segona, amb una canonada de 2.435 metres de longitud, arrencarà des de la primera canonada fins arribar a la ZAL Barcelona i la ZAL Prat. D’aquesta manera, el fred generat pel GNL emmagatzemat al Port de Barcelona s’utilitzarà en les terminals i en la zona logística del propi port i també en les indústries i altres edificis de l’entorn.

El projecte té un pressupost superior als 6,5 milions d’euros i permetrà recuperar el fred que es genera durant la gasificació, amb una potència calculada de 27 MW. Ecoenergies distribuirà aquest fred a dues temperatures: -15º per a refrigeració industrial; i 5º per a residències, oficines i indústries que requereixin aquesta temperatura.

D’altra banda, el consell d’administració ha aprovat la incorporació de 12 nous agents de la Policia Portuària (vuit han superat les proves de promoció interna i quatre arribaran procedents d’una convocatòria externa. El cos està format per 126 efectius.

En la reunió d’aquest dimecres, també s’ha donat llum verda al nomenament de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el representant d’UGT Carles Boy com a nous vocals; i s’ha tractat l’acord per celebrar la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela.