Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

L’EMA insisteix que “no hi ha cap evidència” per restringir l’ús de la vacuna d’AstraZeneca “en cap grup de la població”

ACN Brussel·les.-La directora de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), Emer Cooke, ha insistit aquest dimecres que ara per ara “no hi ha cap evidència” […]

Agències 31/03/2021

ACN Brussel·les.-La directora de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), Emer Cooke, ha insistit aquest dimecres que ara per ara “no hi ha cap evidència” per restringir l’ús de la vacuna d’AstraZeneca “en cap grup de la població”. En una roda de premsa després que alguns territoris alemanys hagin suspès la vacunació als menors de 60 anys i que França hagi confirmat un risc “estrany” de trombosi que vincula al vaccí, Cooke ha dit que els experts segueixen investigant els casos “estranys” de trombosi, però ha subratllat que els experts “no han identificat cap factor de risc específic” vinculat a la vacuna. L’EMA continua investigant una seixantena de casos de més de nou milions de persones vacunades amb AstraZeneca.

“La nostra opinió és que els beneficis de la vacuna superen els riscos. Aquesta posició no ha canviat”, ha assenyalat Cooke, que ha remarcat que l’avaluació dels casos “estranys” de trombosi continuen. Amb les dades analitzades fins ara, la directora de l’EMA ha remarcat que no s’han identificat factors de risc relacionats amb l’edat, el gènere o l’historial mèdic per a la trombosi. “No s’ha trobat cap prova que els relacioni amb la vacuna, però és possible i continuem amb les anàlisis”, ha dit Cooke.