Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’ECDC defensa el teletreball i la reducció de contactes: “El sistema sanitari es podria desbordar ràpidament”

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) defensa la implantació del teletreball i la reducció de contactes, […]

Agències 15/12/2021

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) defensa la implantació del teletreball i la reducció de contactes, ja que un possible augment dels contagis “podria desbordar ràpidament els sistemes sanitaris a la UE”. Segons l’última anàlisi de risc de l’ECDC, els estudis preliminars sobre l’òmicron indiquen que és una variant més contagiosa en comparació amb la variant Delta. Tot i això, l’ECDC remarca que encara no hi ha dades suficients per determinar si l’òmicron és més perillosa. En qualsevol cas, els experts temen que provoqui “un augment exponencial dels contagis” i, en conseqüència, més pressió hospitalària.

“Sense una reducció de la taxa de contagis i un augment de les dosis de reforç, els nivells de transmissió podrien ràpidament desbordar els sistemes sanitaris a la UE”, avisen.Si bé en les últimes setmanes s’ha accelerat el ritme de vacunació a la Unió Europea, el nivell d’immunització continua “desigual” entre els països membre, segons l’ECDC. A més, “no hi ha prou temps per tancar els buits de vacunació” que permetria reduir el risc que els hospitals se saturin. Per això, l’ECDC recomana “reforçar sense demora” les restriccions de cara a Nadal. En concret, planteja desaconsellar la “barreja entre llars” durant les festes i evitar grans concentracions de persones.