Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

L’Audiència de Barcelona confirma la pena de tres anys i mig de presó per a un jove per una agressió homòfoba al metro

ACN Barcelona – L’Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència inicial del jutjat penal número 20 que condemnava un jove per una agressió homòfoba al metro de la ciutat a […]

Agències 19/01/2023

ACN Barcelona – L’Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència inicial del jutjat penal número 20 que condemnava un jove per una agressió homòfoba al metro de la ciutat a tres anys i mig de presó. Els fets van tenir lloc el gener del 2019. El jutjat va dictar sentència l’estiu passat condemnant-lo per un delicte de lesions greus amb l’agreujant de discriminació per raó d’orientació sexual. En la nova resolució, l’Audiència considera que estava provat que un dels autors de la pallissa que va patir la víctima era l’acusat, com mostren les càmeres de seguretat.

L’acusat i altres joves van començar a burlar-se de la víctima a un vagó del metro de la línia 1 i després la van seguir quan va baixar a la parada d’Urquinaona, on li van donar una pallissa, amb cops de puny i puntades de peu. Un altre menor va ser jutjat i condemnat pels mateixos fets.

En la sentència inicial, ara confirmada, el jutjat també va prohibir a l’acusat comunicar-se o aproximar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant quatre anys i mig, i el va obligar a pagar una indemnització a la víctima de 11.430 euros per les lesions, les seqüeles i els danys morals. Dos acusats més van quedar absolts.