Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’associació Amics del Castell deixa per ordre judicial l’espai que ocupava a Montjuïc

ACN Barcelona.-L’associació Amics del Castell ha deixat per ordre judicial l’espai que ocupava al castell de Montjuïc, dues sales que l’Ajuntament de Barcelona li reclamava que abandonés des del 2015. […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-L’associació Amics del Castell ha deixat per ordre judicial l’espai que ocupava al castell de Montjuïc, dues sales que l’Ajuntament de Barcelona li reclamava que abandonés des del 2015. El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha celebrat que haver pogut desallotjar “els nostàlgics del franquisme”, i ha constatat que durant aquest mandat “han exhumat Franco de l’Ajuntament”. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha criticat que l’anterior govern de Xavier Trias “donés cobertura” a aquest ús del castell, on es feien “actes d’enaltiment de la dictadura franquista” en dependències municipals.

Asens ha reivindicat que BComú va començar el mandat tancant la llibreria Europa i l’acaba amb aquesta actuació. “Fins que vam arribar nosaltres Franco estava molt còmodament instal·lat a l’Ajuntament i sempre hem dit que no només s’havia d’exhumar Franco del Valle de los Caídos, sinó també de les institucions. Quatre anys més tard hem exhumat Franco de l’Ajuntament”, ha defensat. Segons ell, ha calgut un nou govern per “trencar amb una línia de continuïtat entre el franquisme i la democràcia que cap govern s’havia atrevit a trencar”. “Hem fet més en quatre anys que en els 40 anteriors”, ha afegit. “Acabem amb una anomalia a la ciutat”, ha apuntat Pisarello. El primer tinent d’alcaldia ha explicat que l’Ajuntament va anar per la via administrativa inicialment perquè aquesta entitat deixés el castell, però finalment ha hagut de recórrer als tribunals. El llançament s’ha executat aquest dijous. L’espai s’ha trobat buit. Pisarello ha indicat que aquesta associació celebrava actes religiosos al voltant del 18 de juliol, quan es va produir el cop d’estat que va donar origen a la Guerra Civil. A més, ha apuntat que aquest espai s’ha utilitzat durant anys per recordar la memòria d’un dels bàndols, i ara calia recuperar-lo per a usos ciutadans.