Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’Àrea d’Ocupació d’Olot ha ajudat a trobar feina a 246 persones tot i la pandèmia

ACN Olot.-L’Àrea d’Ocupació Dinàmig d’Olot ha inserit a 246 persones al llarg del 2020. Es tracta de 154 menys que l’any passat, tot i que cal tenir en compte que […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Olot.-L’Àrea d’Ocupació Dinàmig d’Olot ha inserit a 246 persones al llarg del 2020. Es tracta de 154 menys que l’any passat, tot i que cal tenir en compte que el 2020 s’ha vist afectat per la crisi sanitària. De fet, un dels principals indicadors dels efectes de la pandèmia és la caiguda d’insercions en el sector dels serveis. Un 58,13% de les persones que han trobat feina a través del servei d’ocupació ha estat en aquest sector. Tot i així, es pràcticament un 30% menys dels que ho van fer l’any passat. Per contra, les persones que han trobat feina en el sector industrial ha estat un 37%, mentre que l’any passat només representaven el 14,7% d’inserits en el mercat laboral. Un 5% ha trobat feina en el món agrari i un 7% a l’administració pública.

Pel que fa al perfil de les persones inserides, la gran majoria són dones (158). Per altra banda, un 32,11% dels usuaris del servei d’ocupació tenien entre 18 i 29 anys, mentre que el 29,27% era de la franja d’entre els 40 i 49. Per altra banda, les persones d’entre 30 i 39 anys han representat un 22,36% dels inserits.A nivell d’estudis els percentatges queden força repartits, un 16,66% dels inserits han estat persones sense estudis, seguit del 18,39% amb estudis primaris, un 16,26% amb estudis d’ESO, un 10,57% amb estudis de Batxillerat, un 21,95% de Grau Mig o Grau Superior. En un 13,82% dels casos tenien estudis universitaris. De tota manera, la pandèmia també ha incrementat l’oferta de places de treball relacionades amb l’àmbit sanitari. En aquest sentit, des de Dinàmig s’ha creat una borsa de treball específica per a les places de residències geriàtriques i centres sanitaris. En aquesta borsa de treball s’hi han inscrit 66 persones amb perfils diversos per a tasques de cures o de neteja. També s’han gestionat nou candidatures de psicòlegs, infermers i auxiliars. En l’àmbit educatiu, també s’han creat dues borses de treball específiques. Per una banda, n’hi ha una per a les substitucions en escoles bressol. Per altra n’hi ha una de monitors de menjador escolar i auxiliars per les escoles de la Garrotxa.En paral·lel, des de l’Àrea d’Ocupació s’ha adaptat el web per oferir recursos virtuals de com trobar feina durant la crisi sanitària. Aquest nou contingut s’ha complementat amb nous tallers en línia per millorar el domini de les TIC i adaptar-se al món digital. S’ha fet 29 cursos de diferents temàtiques, alguns d’ells presencials (quan la pandèmia ho va permetre).Per altra banda, i a causa de la multitud de demandes rebudes en aquesta línia, es va organitzar una sessió en línia amb un gabinet especialista en assessorament laboral per tal de donar resposta als diferents dubtes i inquietuds en relació a les persones afectades per un ERTE i donades les incapacitats amb les que aquests es van trobar per poder contactar amb altres administracions com el SEPE.