Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’AMB impulsa un projecte per millorar la biodiversitat de parcs i platges a partir de l’estudi de les papallones

ACN Barcelona.-El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori (LET) de l’AMB ha posat en marxa un projecte per avaluar i millorar la biodiversitat de la xarxa de parcs i platges metropolitans […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori (LET) de l’AMB ha posat en marxa un projecte per avaluar i millorar la biodiversitat de la xarxa de parcs i platges metropolitans a partir de l’estudi de les papallones, un insecte molt sensible que dóna molta informació sobre la biodiversitat dels espais naturals on viu. L’estudi es posarà en marxa aquest 2019 a sis parcs i dues platges de l’AMB amb l’objectiu d’estendre`s al conjunt de la xarxa el 2020. De moment, els responsables del projecte han iniciat una campanya per captar voluntaris. Les persones que s’apuntin rebran una formació específica per aprendre a identificar papallones i poder fer el seguiment cada 15 dies durant la primavera, l’estiu i la tardor. Aquest serà un primer pas cap a un futur Observatori Metropolità de Papallones (mBMS).

El projecte es posarà en marxa al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat, al Parc de la Fontsanta, a Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat, al Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès, al Parc dels Pinetons de Ripollet, al Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de Badalona, al Parc del Tramvia de Montgat i Tiana, a la Platja de Castelldefels, i a la Platja de Gavà. L’ estudi, que s’emmarca en el Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i les platges, té per objectiu protegir i millorar uns espais verds que tenen un alt valor social i ambiental perquè són zones frontereres entre les ciutats i els grans espais naturals del conjunt de la infraestructura verda metropolitana. Unes zones verdes, a més, que juguen un paper destacat en la connectivitat ecològica del territori facilitant l’entrada de la fauna nativa salvatge a les ciutats.