Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

L’AMB engega el Pacte Metropolità pel Dret al Temps per “millorar la qualitat de vida” de la ciutadania

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el Pacte Metropolità pel Dret al Temps, un mecanisme que fomenta la conciliació per avançar cap a una societat “més saludable i amb més qualitat de vida”, segons un comunicat difós aquest dimarts al matí per l’AMB. Aquesta eina compromet l’entitat i als municipis que s’hi adhereixin a desenvolupar polítiques relacionades amb la gestió i el dret al temps. El pacte es començarà a implementar aquest any i s’allargarà fins el 2026. Ha estat impulsat per Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI) i els ajuntaments de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.

Les polítiques del temps, segons el comunicat, més enllà de reorganitzar l’horari laboral, busquen “fomentar l’esport i la cultura i incidir en la mobilitat o en els serveis de cures”.

Publicitat

Els objectius del pacte, d’acord amb els criteris de l’AMB, són posar al centre les persones i la llibertat de tenir temps, facilitar estructures de conciliació, fer xarxa amb les empreses, adequar els horaris de serveis públics i repensar com ens relacionem amb el territori i com l’habitem.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió