Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’Alternativa 2020 presenta un festival presencial i en línia, i dedicarà una secció al cinema sobre art

ACN Barcelona.-El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba enguany a la seva 27a edició i estrenarà format híbrid, presencial i en línia. Se celebrarà del 16 al 29 […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba enguany a la seva 27a edició i estrenarà format híbrid, presencial i en línia. Se celebrarà del 16 al 29 de novembre en diferents espais de Barcelona i a la plataforma Filmin. El festival presentarà ‘El cinema sobre art. Un segle d’experimentació’, un cicle de cinema-assaig organitzat pel Museu Reina Sofia i comissariat per Guillermo G. Peydró, que l’Alternativa presenta en col·laboració amb el MACBA. Aquest cicle acompanyarà al seminari ‘El cinema sobre art’, impartit també per Guillermo G. Peydró, i la presentació del seu llibre ‘El cine sobre arte. De la dramatización de la pintura al cine-ensayo’ (Shangrila, 2019).

En la seva dimensió presencial, la seu central de l’Alternativa tornarà a ser el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) juntament amb el cinema Zumzeig i estendrà la seva programació al MACBA, el cinema Maldà i altres espais de la ciutat. En la seva dimensió online, el festival comptarà amb la plataforma de VoD Filmin, en la qual també es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició.Els set films que formen part del cicle El cinema sobre art. Un segle d’experimentació, són: ‘Rembrandt’s J’Accuse’ de Peter Greenaway; ‘Tableau avec chutes’ de Claudio Pazienzia; ‘Jane B. par Agnès V.’ d’Agnès Varda; ‘Magritte ou la leçon de choses’ de Luc de Heusch; ‘Met Dieric Bouts’, d’André Delvaux; ‘Georges de La Tour’ d’Alain Cavalier i ‘Robert. Schastlivaya zhizn’, d’Aleksandr Sokurov. El cicle acompanyarà al seminari ‘El cinema sobre art’, impartit per Guillermo G. Peydró, que tracta en profunditat les múltiples estratègies amb què els i les cineastes han anat enriquint la filmació de les arts al llarg d’un segle. Guillermo G. Peydró és cineasta i doctor en Història de l’Art. L’Alternativa ofereix el seminari El cinema sobre art en col·laboració en l’ECIB (Escola de cinema de Barcelona) i acollirà també la presentació del llibre ‘El cine sobre arte. De la dramatización de la pintura al cine-ensayo’ (Shangrila, 2019) de Guillermo G. Peydró, que és el resultat d’una dècada de recerca sobre les possibilitats de la filmació de les arts visuals.A l’octubre i al novembre es donarà a conèixer la programació de les seccions competitives i de la resta de seccions paral·leles, així com les activitats que inclourà el festival.