Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’alcalde del Prat convida Sánchez i Aragonès a visitar la Ricarda per defensar-ne la preservació

ACN El Prat de Llobregat.-L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha fet arribar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Pere […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN El Prat de Llobregat.-L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha fet arribar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb què els convida a visitar l’espai natural de la Ricarda per defensar-ne el valor mediambiental i la seva preservació. Mijoler sosté que aquesta reserva està amenaçada per l’ampliació de l’aeroport i insta els presidents a conèixer-la ‘in situ’ per reconsiderar l’expansió de la tercera pista. L’alcalde assegura que reduir la superfície de la Ricada “no només suposaria un desastre per a tota la ciutat del Prat, sinó també per a tota l’àrea metropolitana i un desastre ecològic irreversible” i adverteix que a dia d’avui l’aeroport té un fort impacte contaminant.

L’alcalde ha enviat la mateixa invitació a les vicepresidentes espanyoles Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera, les ministres Raquel Sánchez i Ione Belarra, i la delegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Ribera. A nivell de la Generalitat, ha convidat els consellers Laura Vilagrà, Jordi Puigneró, Teresa Jordà i també el delegat territorial Antoni Morral. Mijoler també ha fet extensiva la proposta a tots els presidents dels grups polítics representats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i als membres de les meses de les dues cambres.