Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

L’alcalde de Tarragona proposa construir la “pista llarga de l’aeroport del Prat” a Reus

ACN Tarragona.-L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha reclamat per al Camp de Tarragona la “pista llarga de l’aeroport del Prat”. En una entrevista a ‘El Nacional’ el batlle ha considerat […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Tarragona.-L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha reclamat per al Camp de Tarragona la “pista llarga de l’aeroport del Prat”. En una entrevista a ‘El Nacional’ el batlle ha considerat que Catalunya “ha de tenir una bona connexió intercontinental”, i ha afirmat que “la millor possibilitat” per aconseguir-ho és “construint la pista llarga a Reus”. En aquest sentit ha recordat que capitals com Londres, París o Nova York tenen aeroports “importants” a mitja hora “o més”, i que Tarragona està a mitja hora de Barcelona amb l’AVE. “Hem de pensar en un país gran o no estigui tot concentrat en un mateix lloc”, ha dit Ricomà, que creu que cal pensar en Catalunya com en “una ciutat extensa o un país extens on podem i hem d’estar molt millor interconnectats”.

((Aquesta notícia corregeix l’anterior, que per error atribuïa l’entrevista a un altre mitjà. El digital que publica l’entrevista és ‘El Nacional’. El teletip inicial ja ha estat degudament corregit))Segons els disseny que planteja Ricomà, la nova pista aeroportuària estaria a prop de l’estació intermodal que “està previst fer a Vila-seca”. A més, la pista a Reus comportaria incidència tant a Barcelona com a Castelló, Lleida o Saragossa.En clau de recuperació econòmica post-pandèmica, l’alcalde d’ERC aposta per recuperar el turisme, en especial el de proximitat, que passa per Barcelona però també per Madrid, que “fins ara s’ha considerat poc” i amb l’AVE està a dues hores i mitja. “Els caps de setmana d’hivern -amb almenys, afirma, deu grau més de temperatura- són ideals per fer la primera escapada a Tarragona”.