Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’Ajuntament de Sabadell diu que tindrà “tolerància zero” amb les ocupacions que generen problemes de convivència

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que tindrà “tolerància zero” davant les ocupacions irregulars que generen “problemes de convivència amb el veïnat o les que porten a terme màfies que […]

Agències 23/09/2020

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que tindrà “tolerància zero” davant les ocupacions irregulars que generen “problemes de convivència amb el veïnat o les que porten a terme màfies que es lucren amb aquestes pràctiques”. Des del juliol de 2019, explica el consistori en un comunicat, la policia local ha evitat l’ocupació irregular d’una seixantena d’habitatges a la ciutat. I posen com a exemple de l’auge dels darrers mesos el fet que, entre gener de 2016 i desembre de 2018, s’havien aturat un total de 57 ocupacions.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’ha reunit aquesta setmana amb la fiscal en cap per demanar “suport per lluitar contra les màfies que hi ha darrere de moltes ocupacions i contra les que generen greus problemes de convivència”, explica la batlle, que reconeix que li ha mostrat “el compromís per intensificar la col·laboració per combatre els fets delictius més greus”.En paral·lel, el consistori ha anunciat que està intensificant el treball per donar suport a les persones amb necessitat d’habitatge. Entre les diferents línies d’acció, hi ha un acord amb la SAREB per incorporar 80 habitatges al parc públic gestionat per VIMUSA. Des de juny de 2019, l’Ajuntament ha comprat 12 nous habitatges, que s’han incorporat a la borsa de lloguer social, i hi ha 14 que es troben en diferents fases del procés de compra. En paral·lel, VIMUSA ja ha iniciat la compra de més d’una vintena de pisos més.El consistori també està treballant per incorporar nous habitatges de protecció oficial. Està previst iniciar, en aquesta legislatura, la construcció de 500 nous habitatges de lloguer assequible.