Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans denuncia que ha estat víctima d’una estafa digital de 348.000 euros

ACN Palau-solità i Plegamans.-L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental denuncia que ha estat víctima d’una estava digital que li ha comportat un greuge de 348.876,01 euros. Es tracta d’un […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Palau-solità i Plegamans.-L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental denuncia que ha estat víctima d’una estava digital que li ha comportat un greuge de 348.876,01 euros. Es tracta d’un delicte del qual ja n’han estat víctima mig centenar de municipis, i que ha derivat en una causa que assumeix el jutjat número 31 de Barcelona des del mes de febrer. El patró que segueixen els estafadors passa per suplantar la identitat de proveïdors de serveis per demanar a les entitats públiques que canviessin el número de compte bancari d’abonament. En el cas del municipi vallesà, es van adonar de la situació per l’avís d’impagament el passat mes de gener per part d’una de les empreses proveïdores, fet que va motivar l’obertura d’una investigació interna.

Els delinqüents van suplantar de manera fraudulenta els números de compte corrent de dos dels seus proveïdors habituals per apropiar-se de forma indeguda dels pagaments que els corresponien. A partir de l’avís d’impagament, es va obrir una investigació interna que va permetre detectar que el pagament s’havia fet, però a un compte fraudulent.De la mateixa manera, es va detectar que hi havia un segon cas amb un altre proveïdor amb idèntica mecànica delictiva. El total defraudat ascendeix a 348.876,01 euros.”Es tracta d’una organització criminal que no només ha afectat l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, també altres ajuntaments”, detalla Antoni Prats, advocat del consistori. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació a través de la Unitat Central d’Estafes i Mitjans de Pagament, a la vegada que també es va denunciar el cas davant de la Policia Local i es va posar la situació en coneixement de la Fiscalia.Ara l’afer s’ha sumat a la causa que investiga el jutjat número 31 de Barcelona, on el seu titular ha declarat el secret de sumari.