Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Ajuntament de Malgrat de Mar i l’ACA acorden millores al tram final de la riera de Palafolls per valor de 2,9 MEUR

ACN Malgrat de Mar.-L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, han signat aquest dijous un acord per impulsar diverses […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Malgrat de Mar.-L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, han signat aquest dijous un acord per impulsar diverses actuacions de millora en el tram final de la riera de Palafolls. L’actuació, amb un cost de 2,9 milions d’euros, millorarà la capacitat de desguàs de la riera a mar i la integració d’aquesta canalització amb la xarxa viària del nucli urbà. El 2017, l’Ajuntament de Malgrat de Mar va interposar un contenciós administració reclamant que la Generalitat impulsés aquesta actuació en compliment del conveni subscrit el 2009. L’acord, doncs, posa punt i final al litigi entre ambdues administracions.

Amb l’acord presentat es duran a terme una sèrie de millores a la riera de Palafolls en dos trams, un que comprèn 615 metres d’aquest curs fluvial per sobre del tram ja soterrat, i un segon que millorarà substancialment les condicions hidràuliques i urbanístiques de la seva desembocadura a mar sota el pont del ferrocarril. Les actuacions busquen, per tant, millorar el desguàs de la riera, minimitzant el risc d’inundacions, però també integrar aquesta canalització amb la xarxa viària del nucli urbà.L’ACA promourà i durà a terme la redacció i actualització dels projectes constructius i assumirà el finançament de les obres hidràuliques. Per la seva part, l’ajuntament de Malgrat executarà els treballs i assumirà els costos de millora del sistema viari.