Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

L’Ajuntament de Barcelona obrirà un fons d’inversió publicoprivat per a empreses emergents ‘deep tech’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona obrirà en les pròximes setmanes un fons d’inversió publicoprivat per a empreses emergents ‘deep tech’, és a dir, aquelles que surten d’universitats i centres de recerca i treballen amb alta tecnologia per arribar a solucions innovadores que responguin als reptes presents i futurs de la societat. El consistori hi aportarà 10 milions d’euros mentre que el fons podria arribar als 30 milions comptant amb les aportacions privades. La creació d’aquest nou fons és un dels anuncis que s’ha fet aquest dijous durant el primer congrés ‘Barcelona Deep Tech Summit’, punt de trobada de comunitat científica i emprenedora que ha comptat amb 500 participants i la presència d’organismes i grans empreses.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha afirmat que “les empreses han de poder fer innovació empresarial basada en la ciència per millorar el benestar de les persones, amb impacte en l’eficiència energètica, el clima, la salut, i lluita contra malalties, entre d’altres”. I és que segons el consistori, l’impacte d’aquestes iniciatives representarà solucions i més innovació per a resoldre malalties generalitzades i minoritàries, avenços en coets, satèl·lits, energies netes, transports, i assumir els desafiaments socials, lluitant contra les desigualtats.

Publicitat

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha declarat que “Barcelona és la capital científica d’Espanya i octava d’Europa”. Per això, ha defensat, aposten per la creació d’un pol de recerca biomèdica a la Ciutadella que sigui un centre de coneixement i treballi per la innovació i cerca de solucions a futur.

El congrés ‘Barcelona Deep Tech Summit’ ha sorgit com a iniciativa de Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb les universitats públiques UB, UAB, UPC, UPF, UOC, i la coorganització d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

El nou fons anunciat en el congrés se sumarà a un altre instrument de finançament creat per l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa per a empreses emergents, Barcelona Accelera, que també va ser impulsat amb 10 milions d’euros d’inversió pública, una xifra que es va quintuplicar amb fons privats i repercuteix a empreses emergents de la ciutat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió